woensdag 30 juni 2010

Video: iPhone 4 met fysiek toetsenbord


Had de iPad een gyroscoop moeten hebben?

Bij het uiteen schroeven van de iPhone 4 en de iPad door UBM TechInsights is gebleken dat op het moederbord van de iPad een ongebruikte ruimte is van precies 4 bij 4 mm. Laat dat nu precies de grootte zijn van de MEMS gyroscoop chip die in de iPhone 4 wordt gebruikt.

Waarom deze gyroscoop de iPad niet heeft gehaald is een raadsel. De iPhone 4 en de iPad delen veel dezelfde componenten. Een reden zou kunnen zijn dat Apple op het laatste moment is geswitched van leverancier, zoals ze wel vaker doen. De pin layout van de iPad is namelijk niet gelijk aan die van de MEMS chip, maar exact passend voor de 3 as gyroscoop chip van InvenSense.

De geeft weer voer aan de speculaties over welke iPhone hardware in de nieuwe iPad. De gyroscoop, het retina display en camera zijn de meest genoemde onderdelen. De ruimte voor de camera is ook al eerder aangetoond, dus wie weet...maar niet eerder dan volgend jaar.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

dinsdag 29 juni 2010

Video: HD reclamefilm helemaal gemaakt met iPhone 4


Weer nieuw probleem iPhone 4!

Het succes van de lancering van de iPhone 4 verloopt niet geheel zonder problemen om het maar zacht uit te drukken. Desondanks kan Apple er maar niet genoeg aanslepen om te verkopen, 1,7 miljoen.

Na de problemen met de gele vlekken op het scherm, de antenneproblemen en de compatibiliteit met autoradio's, duikt er nu weer een probleem op met de infrarood sensoren. Die proximity sensors zorgen er voor dat, als je de iPhone naar je oor brengt, het scherm wordt uitgeschakeld om onbedoelde aanraking te voorkomen.

En daar doemen de nieuwe problemen op. Aanraking met de wang schakelt onbedoeld de luidspreker in of gesprekken worden opgehangen. De problemen worden geweten aan de afstelling van de gevoeligheid van die sensors. Apple heeft heel wat op te lossen in iOS 4.01!

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Video: iPhone 4 antenne probleem, het drukpunt

In onderstaande video blijkt dat het vastpakken van de rand van de iPhone 4 niet echt het probleem is. Er is een bepaald punt rechts in de hoek die de boosdoener is van de ontvangstproblemen. Of je nu wel of geen volle ontvangst hebt, als je op dat punt drukt daalt de datadoorvoer tot nul:





maandag 28 juni 2010

iOS 4 geeft problemen met autoradio

Na alle problemen die de iPhone 4 geeft, is er nu weer een nieuw probleem opgedoken op alle idevices met iOS 4. Er zijn berichten dat een autoradio waar een iOS 4 apparaat wordt gekoppeld, deze niet worden herkend.

En dat terwijl dezelfde apparaten die eerder 3.1.3 draaiden probleemloos werkten. Het lijkt hiermee eerder een softwarematig dan een hardware probleem. Nu komen deze problemen wel vaker voor bij comptabiliteit met diverse apparaten van andere makelij.

Een ander probleem dat gemeld wordt is dat nadat een telefoongesprek is beëindigd de iPod niet verder gaat bij het nummer waar hij voor het belletje gebleven was, maar het nummer opnieuw begint.

Weer anderen melden zelfs dat het nummer na het telefoongesprek nog 10 seconden doorgaat, maar dat dan het geluid stopt terwijl de iPod gewoon aangeeft dat er wordt afgespeeld.

Oplossingen zijn er nog niet voorhanden, dus iedereen kijkt wederom met smacht naar Apple.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Testmagazines voor op je iPad

Bij de update van iBooks naar versie 1.1 heeft Apple het mogelijk gemaakt om PDF bestanden rechstreeks vanuit iTunes naar je iPad te synchroniseren. Nu kon je dit al testen met de Zinio app, maar via iTunes is toch voor het op één plek bewaren van al je media bestanden de aangewezen plek.

Als je een PDF in iTunes kopieert en synchroniseert, dan worden deze zichtbaar op je iPad in een aparte boekenkast. Wil je eens uitproberen hoe het is om magazines te lezen in PDF formaat dan moet eens bij www.magazinesdownload.com gaan kijken.

Hier vind je voorbeelden van magazines in allerlei categorieën de je om te testen kunt downloaden. Hou er wel rekening mee dat je na het testen de magazines weer verwijderd in verband met auteursrechten.

Denk niet na synchronisatie dat de PDF niet is meegenomen naar de iPad. Het duurt even na de synchronisatie totdat de PDF is opgenomen in de nieuwe boekenkast.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

zondag 27 juni 2010

Stuur je camera 38 km hoog de ruimte in

Dat deden twee enthousiastelingen uit Californië. Ze kochten op eBay twee Canon camera's voor $45, een weerballon en knutselden een beschermende styrofoam doos met ducttape.

Ze prepareerden en programmeerden de camera's zodanig dat ze elke 3 minuten 3 foto's maakten en 1 minuut video. Na de lancering deden de camera's hun werk. De foto's zijn verbluffend en zouden zo van Nasa afkomstig kunnen zijn.

Nadat op 38 km hoogte de ballon barste, daalde de box met camera's 35 minuten en landde in een Olijfboomgaard, waar ze met behulp van de ingebouwde zender werden opgespoord.

Hier de video van het resultaat:


Pacific Star II from Colin Rich on Vimeo.

Devteam toont voorlopige 'userland' jailbreak iPhone 4

Het meest spraakzame iPhone Dev Team lid MuscleNerd, heeft via Twitter een screenshot openbaar gemaakt van een gejailbreakte iPhone 4. Maar voordat je te enthousiast wordt de aantekening dat het een voorlopige 'userland' jailbreak betreft die nog niet geschikt is voor normaal gebruik.

De 'userland' jailbreak betekend dat deze niet diep genoeg doordringt in het file systeem van de iPhone zonder dat Apple dit makkelijk kan dichten.

Het is wel een belangrijke stap op weg naar een definitieve jailbreak en meestal als er zo'n stap werd bekend gemaakt in het verleden, was een definitieve versie niet ver weg.

Dit kan ook weer een trigger zijn voor GeoHot. Een andere hacker die al heeft aangekondigd dat hij een jailbreak en unlockmethode heeft voor de iPhone 4.

Nu afwachten wie eerst is. Ik gok er op dat zodra Apple 4.01 heeft uitgebracht, de eerste jailbreak publiek zal worden.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

zaterdag 26 juni 2010

Doe het zelf oplossingen antenne ontvangst iPhone 4

Na blijkt dat Apple er weinig aan kan doen softwarematig, zijn er inventieve gebruikers die het 'don't hold it the wrong way' antenne ontvangst probleem zelf oplossen met huis tuin en keuken middelen.

Wat heb je nodig? Een elastiek, plakband, rubberen polsband of blanke nagellak. De elastiek oplossing zien we hier en is niet echt praktisch:


De makkelijkste oplossing is het afplakken van de overgangen, tussenruimten, tussen de antenne's in de rand. Gewoon een stukje plakband erover en je bent klaar:


Wil je een oplossing die lijkt op de dure bumpers van Apple, neem dan een Livestrong armbandje of één van de vele varianten zoals de juichbandjes en doe die er omheen. En je echt handig dan kun je de gaten voor de headset en dockconnector uitsnijden:



Natuurlijk kun je ook een case kopen van een andere aanbieder, maar je kunt ook blanke nagellak gebruiken om handcontact met de antenne's te voorkomen. Bedenk wel dat deze oplossing semi permanent is en je kunt het verknallen. Wellicht een tip om het een vrouw te laten doen...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

iPhone 4 gebroken binnen 2 uur

Ben je één van de gelukkigen die een iPhone mag ophalen gisteren, valt ie kapot.

Dat gebeurde een New Yorker gisteren. Na twee uur wachten in een rij bij Best Buy, mocht hij zijn nieuwe aanwinst mee naar kantoor nemen.

Na de oeh en aahs van zijn collega's in ontvangst te hebben genomen besloot hij een ontvangsttest te gaan doen in hartje New York.

Alles ging prima totdat hij in topdrukte op Times Square kwam.

En daar gebeurde het maleur. In een flits ziet hij zijn iPhone uit zijn hand gestoten worden door een voorbijganger. Eerst nog bungelend aan zijn headset, maar dan klets hij op de stoep.

Het resultaat: een gebroken glas aan de achterkant. Vervolgens vervloekt hij Apple dat ze de achterkant nu net moeten maken van het meest breekbare materiaal, glas..

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

vrijdag 25 juni 2010

Steve zegt: je houd je iPhone 4 verkeerd vast




Wow, dat is een krasse uitspraak van Steve Jobs op op de ontvangstproblemen van de iPhone 4, nadat gisteren nog werd gemeld dat het probleem via een softwareupdate gefixt zou kunnen worden.

Niets is minder waar...Apple erkent in feite het probleem, maar maakt zich er van af door te zeggen dat je de iPhone verkeerd vast houdt.

In hun officiële statement verklaren ze zelfs dat dit probleem bij elke mobiele telefoon speelt. Het is bekend dat het aarden van de antenne de ontvangst negatief beïnvloedt en dat je moet voorkomen de openingen tussen de antenne's met je hand te bedekken. Daarnaast adviseren ze dat je het beste een case kunt kopen!

Neen Steve, zo maak je geen vrienden. Als je een nieuw product op te markt zet waarvan je vooraf weet dat het ontwerp en het reguliere gebruik beïnvloedt kun je wachten totdat iemand er een rechtszaak van maakt. Had je er maar een gratis case bij moeten in plaats van die €29 bumper case. Wat een BUMMER...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

donderdag 24 juni 2010

President Medvedev haalt iPhone 4 op bij Steve

De Russische president Medvedev is op Tour door de VS. Op dit moment zit hij bij Obama, maar gisteren was hij op bezoek bij Steve Jobs in Cupertino.

Steve verraste hem met een gratis iPhone 4. Daarmee is hij de eerste die in Rusland een nieuwe iPhone heeft, want de iPhone 4 is officieel nog niet te koop in Rusland. Er verschenen al eerder foto's van Medvedev met een iPhone 3GS en een iPad in het parlement en Steve zou gek zijn zo goedkoop de hoogste ingang in Rusland te openen.

Of Medvedev ook nog geshopt heeft in de Apple shop op de campus is niet bekend. Misschien showt hij zijn nieuwe speeltje nu aan Obama in zijn nieuwe 'Hi I am a Mac' t- shirt.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

iPad verslaat iPhone 4 in benchmarks

Bij MacRumors.com hebben ze de iPhone 4 en de iPad samen op de pijnbank gelegd en wat blijkt? De iPad is fors sneller dan de iPhone 4.

Dat is op het eerste gezicht vreemd te noemen. De iPhone 4 en de iPad maken beiden gebruik van de A4 processor en bij ontleding door iFixit.com is gebleken dat de iPhone twee keer zoveel intern geheugen heeft dan de iPad, 512mb tegen 256mb in de iPad. Da kan toch nie...?!

De verklaring ligt echter voor de hand. De processor van de iPhone moet met een lagere kloksnelheid draaien dan die van de iPad. Waarom? Heel simpel; batterijlevensduur...Vergeet niet, de iPad heeft veel meer batterijvermogen dan de iPhone.

iPad bezitters kunnen dus opgelucht ademhalen. Hun speeltje is nog steeds het snelste iOS apparaat op de markt...pfff...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Vlekken scherm moeten vanzelf oplossen

Er schijnt een oplossing te zijn voor de gele vlekken op het gloednieuwe Retina scherm van de iPhone 4. Volgens degene die de vloeistof die gebruikt wordt voor het verbinden van het glas met de andere componenten heeft aangeprezen aan Apple zegt dat ze vanzelf oplossen.

De koppelstof, Organofunctional Silane Z-6011, verdampt normaal na het fabricageproces maar omdat Foxcon de iPhone zo snel in elkaar zet krijgt de stof gewoonweg de tijd niet. Volgens de tipgever kan het proces bespoedigd worden door het scherm langere tijd achtereen aan te laten staan.

We zullen de blogs in de gaten houden en bezien of het inderdaad een tijdelijk probleem is. Wordt vervolgd...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Hoe belangrijk is de iPhone voor Apple?


Bovenstaand plaatje maakt dit wel duidelijk. Opgesteld door financieel blogger Bullish Cross’ Andy Zaky (Via Apple 2.0), met een onderverdeling per productsegment.

Wat duidelijk blijkt is de langzame teloorgang van de geldmachine iPod en de plotselinge boom van de iPad. iTunes wordt een steeds evenwichtigere omzetmaker binnen de omzet van Apple.

In september, als het fiscale jaar 2010 eindigt, is de iPhone verantwoordelijk voor 37,4% van de omzet, misschien wel meer dan 40%. Samen met de iPad en de iPhone is iOS de nieuwe moneymaker voor Apple geworden.

We are more and more becoming a mobile driven company zei Steve Jobs in zijn recentste keynote...

Dan moeten ze maar snel de problemen met de signaalontvangst, retina scherm en productieproblemen van de witte iPhone 4 onder de knie krijgen, want anders is de invloed van de negatieve berichtgeving ook evenredig negatief op het aandeel Apple.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Video: iPhone 4 droptest...


iPhone 4 antennesignaal verzwakt bij opnemen

Twee weken geleden melden experts in antennetechnologie al dat ze hun twijfels hadden bij het integreren van de antenne's in het nieuwe metalen rand ontwerp van de iPhone 4.

Zodra je met vochtige handen de metalen rand, lees antennes, aanraakt worden deze geaard en dat komt de ontvangst niet ten goede. Er zitten drie antenne's verwerkt in de rvs rand, te zien aan de hand van de openingen tussen de antenne's. Als je de iPhone in één hand neemt, maak je contact tussen de verschillende antenne's.

Is dit de ware reden waarom Apple de Bumpers verkoopt? Hier een video waar de theorie in de praktijk wordt aangetoond:



UPDATE: niet alleen de ontvangst, maar ook de datasnelheid zakt dramatisch:

woensdag 23 juni 2010

Eerste iPhone 4's met defect Retina scherm

Wat is erger? De wetenschap dat je bij het pre orderen buiten de boot bent gevallen of dat je de iPhone 2 dagen eerder krijgt en dan blijkt dat het scherm vlekken vertoond?

Dat laatste gebeurde meerdere vroege ontvangers. Zoals op de foto te zien is vertoont het Retina scherm vreemde bruin gele vlekken in de hoek. Eén eigenaar meldt zelfs drie vlekken onderin het scherm elk ter grootte van een hemdsknoopje.

Gezien de krapte bij de levering is het onbekend wanneer de ongelukkigen een nieuw exemplaar krijgen. Apple neemt pas technische meldingen in ontvangst na de officiële lancering en dat is morgen pas.

Dit kan de geruchten bevestigen dat de productie nog niet op volle toeren loopt als gevolg van productieproblemen bij de schermenfabricant. Zo te zien zijn er toch een aantal tussendoor geglipt...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Gelekt: Apple steelt FaceTime gegevens en AT&T kan iPhones locken


Een medewerker van Apple's iPhone ontwikkelteam, die anoniem wil blijven, heeft aan AddictiveTips.com gelekt dat Apple de gegevens van de gebruikers van FaceTime verzameld. Omdat de verbinding via wifi wordt opgezet via de Apple servers kunnen ze dit, omdat de plaats en toestelgegevens ongecodeerd worden meegezonden.

Dat zou ook de reden zijn dat veel Apple medewerkers die weten van deze praktijken niet updaten naar iOS4. De meesten blijken ook gewoon een jailbreak te hebben toegepast op hun iPhones.

Een andere schokkerende mededeling is dat AT&T iPhones kan bricken als ze hun iPhone unlocken. In iOS4 zitten voor de komende 6 maanden codes ingebouwd die als de door AT&T uit te brengen tweewekelijkse verplichte OTA's (providerinstellingen) niet worden geïnstalleerd door de klant.

Het laatste bericht lijkt vergezocht, want een groot gedeelte van de iPhone gebruikers hangen hun iPhone na eerste activatie nooit meer aan hun PC. Om het systeem te testen zou AT&T een groot aantal iPhones eerder hebben uitgebracht dan de 24e.

Als dit waar is zal er binnenkort een hausse aan meldingen binnenstromen van gelockte iPhones. Door juristen wordt de wetsgeldigheid van deze actie betwijfeld. We zullen zien.

Witte iPhone 4 pas leverbaar vanaf half juli

Er gingen al allerlei samenzwerings theorieën over het feit dat de witte iPhone 4 niet te bestellen was bij de pre order. Van meteen uitverkocht tot haarscheurtjes. Nou die kunnen allemaal naar de prullenbak.

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat de witte iPhone pas leverbaar zal zijn vanaf medio juli omdat deze toch meer uitdaging vereist om te fabriceren. Meteen laten ze ook weten dat de populairdere zwarte iPhone geen productieproblemen kent en in ruime mate beschikbaar komt.

Net als bij de huidige versie is het witte materiaal van andere samenstelling als de zwarte en zou mij de haarscheurtjes of vergeling bij de iPhone 4 de oorzaak is.

Wat wel frappant is, is het feit dat Wall Street Journal techgoeroe Walt Mosberg zijn witte iPhone 4 gebruikt voor een videoreview. Je moet maar goede vriendjes zijn met Steve Jobs.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

dinsdag 22 juni 2010

Eerste iPhone 4 uitgeleverd (foto's)

In de VS zijn de eerste iPhone 4 uitgeleverd, maar de vroege vogels kunnen hun speeltje nog niet gebruiken. De activatie kan pas vanaf morgen...das balen. Hier de eerste foto's van het uitpakken;








- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geohot kondigt alternatieve jailbreak iPhone aan

In de jailbreak scène is George 'geohot' Hotz een legende. In 2007 was hij het die de eerste die de iPhone jailbreakte door een aantal draadjes te verbinden. De meeste exploits van de bootrom op de iPhone staan op zijn naam.

Met zijn legendarische Blackra1n bracht hij jailbreaken naar de massa. Een aantal maanden geleden hackte hij nog en passant de als onkraakbaar geldende Sony Playstation 3.

Onlangs in Parijs op de Nuit du Hack kondigde hij een levenslange hack op de iPhone aan op basis van een nieuwe exploit die ook op de iPhone 4 nog werkt. Hij noemt hem "pwned4life", hoe toepasselijk...

Wanneer "pwned4life" uitkomt is niet bekend, maar iedereen verwacht snel na morgen, de dag dat de iPhone 4 wordt uitgeleverd.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

iPad voor $49 met gratis verzending?

Ja dat klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Voor die $49 krijg je dan ook bij www.ipaddummy.net een waarheidsgetrouwe kopie van plastic.

Qua afmetingen en gewicht gelijk aan de echte, maar zonder electronica. Wat moet je er mee vraag je je af? Het is bedoeld als grap, om te pronken op een studentenkamer, als dienblad, of als fraude instrument!

eBay wordt ineens een stuk beangstigender, koop een dummy, gebruik de echte doos en verdien snel geld...Het zal niet lang duren voordat Apple hiervan lucht krijgt en ze echte, geen dummy advocaten op bezoek krijgen. Ook de namaak incl. vorm, de gebruikte naam en logo maken inbreuk op Apple's handelsmerken.

Nog even snel bestellen heeft weinig zin volgens mij. Als de douane het pakket onderschept krijg je ook nog een flinke boete, als de maker niet al eerder met de noorderzon is vertrokken met je dollars...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Jobs legt uit waarom geen achtergrond op 3G




Bij de update naar iOS 4 heeft Apple er voor gekozen om de achtergrond op het home scherm, naast multitasking niet te implementeren.

Multitasking is begrijpelijk gezien de snelheid van de 3G en het feit dat deze al warm loopt als er een app als bijvoorbeeld navigatie draait, maar een png'tje op de achtergrond?

Dat vroeg Gizmodo lezeres Erica zich ook af en stuurde een mail maar Steve Jobs. Het antwoord van Jobs was kort en duidelijk;"De animatie van de iconen performde niet goed genoeg met een achtergrond".

Daar moeten de 3G gebruikers het dan maar mee doen. Mocht je een 3G bezitten, dan is er nog hoop. In de jailbreaktool RedSn0w kun je er voor kiezen om zowel multitasking als een homescreen achtergrond in te stellen. Multitasking is niet aan te raden, maar homescreen achtergrond moet toch geen probleem zijn...die draaien via Winterboard al sinds 2007 probleemloos...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

maandag 21 juni 2010

iBooks 1.1 voor iPad én iPhone

Met de update naar iOS 4 heeft Apple vanavond ook de nieuwe versie van iBooks uitgebracht. Nu kunnen we ook onze boeken lezen op de iPhone.

Wat opvalt is dat het icon een nieuwe houten achtergrond heeft. Na het opstarten op de iPad verschijnt de melding of je de bladwijzers en andere gegevens wil synchroniseren met iTunes. Door deze sync kun je de boeken zowel op je iPhone als op je iPad lezen en kom je op de pagina waar je bent gebleven.

Op de iPad start iBooks veel sneller op dan voorheen. Ook de crashes na ca 30 seconden zijn tot nog toe verleden tijd. De iPad versie is nu ook klaar voor multitasking. Omdat mijn iPad gejailbreaked is en ik backgrounder draai voor multitasking blijkt dat iBooks nu native multitasking ondersteund getuige het blauwe Asterix ten opzichte van de zwarte bij niet native ondersteuning.

iBooks ondersteund nu ook PDF bestanden, maar in de praktijk valt dit tot nu nog tegen. De Mac tijdschriften die ik had verzameld worden netjes gesynchroniseerd in mijn iBooks, maar worden bij het lezen niet geschaald zodat lezen bijna onmogelijk is. Waarschijnlijk heeft het te maken met de manier hoe de PDF's zijn aangemaakt. Hier zal ik nog eens verder moeten induiken.

Wel is handig dat de PDF niet meer dwars door je boekenkast staan, maar in een aparte PDF boekenkast. Samen met het nieuwe leeslint en een nieuw lettertype, maakt dit de iBooks app meer volwassen. Wat ik nog steeds mis is een zoekfunctie direct vanuit de boekenkast weergave...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Update iOS 4 verloopt niet vlekkeloos

De servers van Apple zijn nog niet plat gegaan en het downloaden verloopt onverwacht snel. Wat mij wel opvalt is dat het openen van websites in de VS na 19 uur traag is. De lijnen van en naar de VS worden bestookt door die massa's iPhone bezitters die snakken naar iOS4.

Er zijn ook al genoeg meldingen op het web dat het updaten niet goed verloopt. Het maken van een backup duurt weer zeer lang en de meesten breken dat voor nu dan ook af.

Ernstiger is het probleem dat zich ook bij mij voordeed. De update blijft op het scherm op 90% steken in iTunes en op de iPhone is de indicatorbalk na 60% niet meer in beweging te krijgen.

Alle bekende methoden geprobeerd; herstarten in DFU modus, USB kabel losmaken en opnieuw insteken, niets hielp. Uiteindelijk op een andere Mac geprobeerd en dat werkte gelukkig wel.

Na het doorlopen van het update proces en om nu te voorkomen dat de iPhone als nieuw apparaat wordt ingesteld op de andere Mac, meteen na de herstart ingeplugd op mijn iMac.

Daar werd de iPhone bij Apple geactiveerd en nu loopt het terugzetten van de backup en synchronisatie. Nu si het wachten op het beschikbaar komen van de jailbreak.

Heb je ook problemen? Laat het me weten.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

iOS4 snel beschikbaar en dan?

Om 19 uur Nederlandse tijd zal de nieuwe versie van Apple's iOS4 beschikbaar komen via download in iTunes 9.2. Zodra de update beschikbaar komt zullen de servers overbelast raken gezien de grote aantallen iPhones en iPod Touches die wereldwijd rondzwerven.

Als het al lukt te downloaden raad ik iedereen aan niet meteen te upgraden. Kies liever voor de optie 'alleen downloaden'.

De update brengt alleen voor de iPhone 3GS en de laatste generatie iPod Touch multitasking en een wallpaper op je home scherm. De iPhone 3G zal het moeten doen met mappen, iBooks en andere kleinere aanpassingen. Voor de iPad zal iOS 4 pas in september beschikbaar komen.

Als je je iPhone hebt gejailbreaked is het aan te raden eerst een backup te maken, dan een restore/herstel naar 3.1.3 te doen en pas daarna een update naar 4.0. Dit om te voorkomen dat er jailbreak bestanden of instellingen achterblijven die de werking negatief kunnen beïnvloeden.

Koppel de iPhone aan je computer en klik op alt(Mac) of shift(Windows) en herstel en zoek de 3.1.3 restore file en laat het herstel van je iPhone naar 3.1.3 lopen. Daarna kun je de update naar 4.0 doorvoeren.

Ben je afhankelijk van een jailbreak voor een unlock van je iPhone, dan absoluut niet updaten naar 4.0. Ondanks het feit dat vrij snel een jailbreak zal worden uitgebracht, wordt ook de voor de unlock benodigde modembaseband geupdate en deze is voor 4.0 nog niet te kraken. Je bent gewaarschuwd.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

zondag 20 juni 2010

Samen zingen via internet: Virtual Choir

Een jaar geleden kreeg componist en dirigent Eric Whitacre thuis in LA een video gestuurd van een trouwe fan die een lied van hem thuis had opgenomen op haar PC.

Een idee was geboren. Hij schreef een nummer voor een koor, Lux Aurumque, en zette de partitie en handleiding om zelf je stem op te nemen op zijn blog. De zangers zagen Eric die dirigeerde en hoorden de pianobegeleiding.

Honderden reageerden en stuurden hun video in. Het uiteindelijke virtuele koor dat werd geselecteerd bestaat uit 1855 stemmen uit 12 landen. Een bevriende regisseur deed er drie maanden over om de 243 geluidssporen en video's te combineren tot de uiteindelijke versie.

Het resultaat is verbluffend. Kijk en luister zelf maar...kippevel.



- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

iPhone 4 pre-order saga krijgt naar vervolg

De pre order problemen van de vorige week krijgen een vervolg. Gisteren nog meldingen van blijde bestellers dat hun iPhone 4 gereed werd gemaakt voor verzending met de bevestiging van de verzending vandaag.

Anderen daarentegen krijgen vandaag de melding dat de order is gecancelled door AT&T omdat ze de pre order procedure niet hebben afgemaakt, terwijl hun creditcards wel zijn belast. Dit is natuurlijk weer een smet op de lancering van de iPhone 4.

Het lijkt er op dat de bestellingen willekeurig worden gecancelled. Zou Apple er te veel hebben laten doorgaan bij te weinig voorraad? Er waren namelijk ook al berichten dat de productiecapaciteit niet volledig kan worden benut door leveringsproblemen van de leverancier van de beeldschermen.

Als klap op de vuurpijl krijgen klanten die bij hun bestelling een beschermende bumper hebben besteld ook een teleurstelling te verwerken; de bumpers worden bij de verzending van de iPhone nog niet mee verzonden omdat ze nog niet beschikbaar zijn.

Dit is de tweede introductie dit jaar van Apple die door de grote vraag verre van soepel verloopt. Na de iPad nu de iPhone. Ik wacht nog steeds op het beschikbaar komen van de USB en sd kaart adapters voor de iPad. De leverdatum is in de online stores wereldwijd veranderd in; beschikbaar over 4-6 weken...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

zaterdag 19 juni 2010

Devteam brengt RedSn0w 0.9.5b5-2 voor iOS 4 uit




Helaas nog steeds alleen voor de iPhone 3G en de iPod touch 2G die op iOS 4 draaien. In deze versie van RedSn0w de optie om het batterij percentage aan te zetten en de verbose mode voor ontwikkelaars. Ook kun je aangeven of je multitasking wil aanzetten en de keuze voor een wallpaper op je homescreen.

De RedSn0w beta is nog steeds alleen bedoeld voor GM 4.0 en lijkt aardig in de buurt van de definitieve release aan te zitten die uitkomt zodra iOS 4.0 officieel wordt uitgebracht.

In de nieuwe versie zal waarschijnlijk ook de 3GS kunnen worden gejailbreaked op basis van een nieuwe exploit die nog niet eerder is gebruikt. Volgens eerdere berichten zal ook de iPhone 4 op basis van de nieuwe exploit kunnen worden gejailbreaked. Op of vlak na 21 juni zullen we het weten...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

MacBook kreupel na vervangen harddisk

Eind vorig jaar begon de witte Macbook 13" van mijn dochter kuren te vertonen. Bij het opstarten kreeg ze regelmatig een mapje met een vraagteken er op. Dat is een melding van het systeem dat de opstartschijf niet kan worden gevonden.

Na een aantal keren herstart lukte het wel, maar het was wel duidelijk dat die standaard 80 Gb Hitachi op zijn eind was. Nu is 80Gb ook niet veel voor een laptop en besloot ik de harddisk te vervangen.

Een goedkope, maar snelle en energiezuinige, vervanger is de Western Digital Blue Scorpio SATA 250Gb. Via webwinkels te krijgen voor ca €45,-. Aldus besteld en een aantal weken geleden 'even' inbouwen dacht ik!

Nu is dat uit- en inbouwen absoluut geen kunst. De handleiding staat met foto's op www.ifixit.com. Dus de boel uitzetten, batterij eruit halen, drie schroefjes losdraaien en het witte lipje van de harde schuif wordt zichtbaar.

De harde schijf trek je er zo uit aan het lipje. De schijf wordt omgeven door een flinterdunne metalen slede die met vier schroefjes vastzit. Schroefjes los, nieuwe schijf in de slede en er weer inschuiven.

Maar toen sloeg Murphy's Law toe...Wat ik niet gezien had, was dat de schroefjes verschillend waren. Twee platte en twee dunnere. Laat ik ze er nou net verkeerd op geschroefd hebben. Bij het inschuiven voelde ik meer weerstand dan verwacht door de rubberen strips die aan de zijkanten van de HD behuizing zitten.

De rubbers werden opgerold en ik moest alles er weer uit halen. Na wat gefriemel kreeg ik de strip aan één kant er weer ingeduwd en zag ik mijn fout met de schroefjes. Na dit te hebben hersteld kreeg ik de schijf op zijn plek.

Na het opstarten met Snow Leopard op USB stick bleek dat de schijf niet herkend werd. Hmm...ik weer de oude er in, zelfde probleem. Beide schijven in een case gestopt en getest met als resultaat dat ze via USB gewoon werkten. Ik vreesde een hardware probleem met de connector. Daar kwam ik niet aan zonder de hele MacBook uit elkaar te schroeven.

Dat was een aantal weken geleden. Vandaag had ik de moed verzameld om aan dit precaire project te beginnen. De handleiding op iFixit opgehaald een aan de slag met het losdraaien van alle schroeven die ik gestructureerd had neergelegd om later ook weer alles in elkaar te kunnen zetten.

Toen ik de bovenplaat met toetsenbord er vanaf had zag ik meteen iets dat niet klopte. Direct naast de schijfconnector stak een plastic contactstripje dat was doorgesneden, precies op de plek waar de slede van de schijf zit.



Bij mijn eerdere actie waar de rubberen strip werd opgerold bleek ook het fragiele metaal van de slede iets te zijn verbogen. Dat was dus ook de weerstand die ik toen voelde...de slede had de connector van het infraroodoog en de powerled doorgesneden. Deze zit vast aan de HD connector met een minuscuul connectortje waar ze de voeding van krijgen. Kregen in mijn geval.

Nadat ik de strip had losgemaakt ging de schijf ook weer draaien. Waarschijnlijk was een kortsluiting door de afgerukte strip de oorzaak van het probleem. Na een aantal tests in open toestand heb ik alle schroeven, op één na, weer vastgeschroefd. Waar dat ene overgebleven schroefjes zat weet ik echt niet meer, maar ja.

De nieuwe harde schijf zit er in en is nu uitgerust met de laatste updates van Apple's moederschip in Cupertino. Alles functioneert weer prima, op de twee stroomloze onderdelen na; het infrarood oog en de powerled, maar dat is beter dan een helemaal onbruikbare Mac...I fixed it, nou ja, kind of...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

vrijdag 18 juni 2010

iPad - Tablet markt stopt groei netbooks en desktop PC's

Eerdere onderzoeken onder consumenten worden bevestigd door een recent onderzoek van Forrester. De gemiddelde consument geeft steeds meer de voorkeur aan een tablet in plaats van een netbook of een laptop.

Ook analisten van Morgan Stanley zijn er van overtuigd dat tablets onder leiding van de iPad de netbooks de nek omdraaien. Naast de aanstaande lancering van Android tablets bewijzen de stijgende verkopen van de iPad deze trend.

Uit de prognoses de komende vijf jaar blijkt dat de laptopmarkt daalt vanwege de keuze voor de tablets. De grootste klappen krijgt de traditionele desktop pc. In 2015 schat men dat minder dan 1 op de 5 verkochte computers een desktop model zal zijn.

De tabletmarkt vervijfvoudigd in die zelfde tijd. De groei van de verkoop van netbooks stagneert. Enerzijds door de groei van de tablets, anderzijds door de verschuiving van de desktops naar mobiele apparaten als eerste computer.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Procureur Generaal Utah twittert executie

Twitter is een niet meer weg te denken medium in ons dagelijks leven en is grensverleggend. Die ethische grens is vandaag opnieuw verlegd.

De Procureur Generaal van Utah twitterde vandaag realtime zijn bevel tot de executie van de ter dood veroordeelde Gardner voor een vuurpeleton.

Gardner had hier vlak voordat deze vorm van executie werd afgeschaft zelf voor gekozen. Hij schoot in de rechtszaal onder andere zijn advocaat dood toen hij terecht stond voor een andere moord.

De tweet van Mark Shurtleff wordt wereldwijd veracht voor het gebrek aan respect en openlijk machtsmisbruik.


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

donderdag 17 juni 2010

128Gb op iOS apparaat binnenkort?

Toshiba heeft vandaag een hele nieuwe lijn NAND chips aangekondigd en de 64Gb versie is perfect voor Apple's iOS apparaten zoals de iPhone en iPad.

In de iPhone past er maar één, maar de iPod Touch en de iPad hebben plaats voor twee. Hiermee kan de maximale geheugencapaciteit een boost krijgen tot 128Gb.

De chips worden losgelaten in het 4e kwartaal van dit jaar. Wellicht op tijd voor het september event van Apple. Normaliter krijgt Apple altijd eerder toegang tot de chips.

Hiermee behoort een iPad 2e generatie met 128Gb geheugen voor Jan/Feb 2011 tot de mogelijkheden. De iPhone 4 zal waarschijnlijk pas over een jaar worden uitgerust met de 64 Gb chip

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Video: Eigen muziekvideo AppleGirl


Video: Mouse, Mighty Mouse, Magic Mouse...no Mouse


Motorola opent aanval op iPhone 4


Vandaag heeft Motorola bekend gemaakt dat ze met de nieuwste generatie Android, de Droid X, de aanval op Apple gaat inzetten.

Met een 4,3 inch scherm op 720p HD met een resolutie van 720 x 1280 moet die, met 341,5 ppi, het Retina display van de iPhone 4, met 326ppi, verslaan.

Het is onbekend of de Motorola ook gebruik maakt IPS of andere beeldverbeteringen. Past ie in je zak of heb je een rugzak nodig. We zullen er snel meer van horen.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

iFixit haalt nieuwe Mac Mini uiteen







Meer foto's op www.ifixit.com

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

woensdag 16 juni 2010

dinsdag 15 juni 2010

Mac OS X 10.6.4 uitgebracht

De dag met Apple nieuws is nog niet voorbij. Na de pre-order chaos van de iPhone 4 en de nieuwe Mac Mini dan nu het hoogtepunt op softwaregebied; de release van de nieuwste Snow Leopard update.

Naast de bekende fixes en bugfixes niet echt spannend maar toch. De update is 313,5 Mb groot en te downloaden via de software update. Get your goodies Mac fans...






- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Video: Zo parkeer je geen jetski..


Video: Mannen denken maar aan 1 ding...




Bron: StyleCowboys.nl

Start pre-order iPhone 4 legt servers plat

Vandaag is de pre-ordering gestart voor de iPhone 4 die volgende week te krijgen is in onder andere de VS. Zowel de servers van Apple als ook de servers van AT&T konden het grote aantal bestellers niet aan.

De grootste klacht was dat, was je er eenmaal doorheen gekomen, dan kon je de bevestiging van je bestelling niet oproepen. Daarnaast klaagden de bestellers over het feit dat al heel snel de witte versie niet meer gekozen kon worden.

Het lijkt alsof Apple hier een inschattingsfout heeft gemaakt. Was van elke 3g en de 3GS nog 15% wit, nu ligt deze vooral bij vrouwen en tieners goed in de markt. De combinatie met de gekleurde bumpers is dan ook een schot in de roos.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Applegirl krijgt platencontract

Drie maanden geleden was het dat de 22 jarige Koreaanse Kim Yeo-hee haar bijzondere cover van Lady Gaga (pokerface) op YouTube plaatste.

Onder begeleiding van 3 iPhones voor de instrumenten en een vierde voor de stemvervorming kreeg ze 2,6 miljoen hits in die korte tijd en aandacht van media over de hele wereld.

Nu heeft die actie de Koreaanse schone, met goeie stem, een platencontract opgeleverd bij het Zuid Koreaanse label Dreaminghight Entertainment. Tot Korea of Azië wil ze zich niet beperken en ze hoopt ook internationaal door te breken.


Apple bevestigd factory unlock iPhone 4

Apple heeft bevestigd dat de sim vrije iPhone 4 die in Engeland, Frankrijk en Canada te koop zullen zijn vanaf 21 juni daadwerkelijk vanaf de fabriek unlocked zullen zijn.

Daarmee zullen ze op alle 3G netwerken te gebruiken zijn, mits je natuurlijk een micro sim kunt krijgen of op maat kunt knippen. Naar verwachting zullen als in juli de iPhone 4 in België te koop zal zijn, deze ook weer unlocked zal zijn, evenals in Italië en Tsjechië.

Een en ander is te lezen in een FAQ op de site van Apple.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Apple brengt nieuwe Mac Mini uit

Vanochtend heeft Apple de vernieuwde Mac Mini uitgebracht en wat is ie mooi...Een geweldig ontwerp uit één stuk aluminium en de helft platter dan de vorige versie.






Geleverd in twee modellen; het instapmodel met 2,4 Ghz Core2 Duo met 320 Gb harde schijf en 2 Gb geheugen voor $699 met Snow Leopard en het severmodel met 2,66Ghz, 4Ghz en een dual 500 Gb hard disk met de serverversie van Snow Leopard voor $999.






Beiden hebben de langverwachte HDMI aansluiting en een SD-card slot, Firewire 800 en 4 USB poorten. Daarnaast is er een mini display poort voor aansluiting van een Apple beeldscherm. De onderkant is volledig toegankelijk wat het echt een volwaardige desktop en professional machientje maakt.





Gezien de te verwachten nieuwe versie van de AppltTV wordt deze Mac Mini een ideale kandidaat om als echte multimedia machine te dienen voor die gebruikers die hun media liever op de harddisk hebben staan. De nieuwe AppleTV wordt geacht iOS te draaien met behulp van bestanden die gestreamed worden via de cloud.





- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

zondag 13 juni 2010

Marihuana ruilen voor iPad?

Dat is de strekking van een advertentie die twee 20 jarigen op Craiglist plaatsten vorige week in Arizona.

Ze wilden een iPod Touch 3e generatie en 7 gram marihuana ruilen voor een iPad 32Gb.

Dat dit dom is snapt iedereen. Allereerst door ook een foto van de iPod en de drugs te plaatsen, anderzijds: welke dwaas ruilt een iPad van $599 voor iets dat $400 waard is.

De politie werd getipt en deed zich voor als ruilers. Toen naast de iPod touch ook de marihuana te voorschijn werd gehaald werd het tweetal gearresteerd wegens handel in verboden middelen.

Die twee zullen we snel op tv zien bij America's Dumbest Criminals. Hier de advertentie:


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad