maandag 21 juni 2010

iOS4 snel beschikbaar en dan?

Om 19 uur Nederlandse tijd zal de nieuwe versie van Apple's iOS4 beschikbaar komen via download in iTunes 9.2. Zodra de update beschikbaar komt zullen de servers overbelast raken gezien de grote aantallen iPhones en iPod Touches die wereldwijd rondzwerven.

Als het al lukt te downloaden raad ik iedereen aan niet meteen te upgraden. Kies liever voor de optie 'alleen downloaden'.

De update brengt alleen voor de iPhone 3GS en de laatste generatie iPod Touch multitasking en een wallpaper op je home scherm. De iPhone 3G zal het moeten doen met mappen, iBooks en andere kleinere aanpassingen. Voor de iPad zal iOS 4 pas in september beschikbaar komen.

Als je je iPhone hebt gejailbreaked is het aan te raden eerst een backup te maken, dan een restore/herstel naar 3.1.3 te doen en pas daarna een update naar 4.0. Dit om te voorkomen dat er jailbreak bestanden of instellingen achterblijven die de werking negatief kunnen beïnvloeden.

Koppel de iPhone aan je computer en klik op alt(Mac) of shift(Windows) en herstel en zoek de 3.1.3 restore file en laat het herstel van je iPhone naar 3.1.3 lopen. Daarna kun je de update naar 4.0 doorvoeren.

Ben je afhankelijk van een jailbreak voor een unlock van je iPhone, dan absoluut niet updaten naar 4.0. Ondanks het feit dat vrij snel een jailbreak zal worden uitgebracht, wordt ook de voor de unlock benodigde modembaseband geupdate en deze is voor 4.0 nog niet te kraken. Je bent gewaarschuwd.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten