woensdag 23 juni 2010

Gelekt: Apple steelt FaceTime gegevens en AT&T kan iPhones locken


Een medewerker van Apple's iPhone ontwikkelteam, die anoniem wil blijven, heeft aan AddictiveTips.com gelekt dat Apple de gegevens van de gebruikers van FaceTime verzameld. Omdat de verbinding via wifi wordt opgezet via de Apple servers kunnen ze dit, omdat de plaats en toestelgegevens ongecodeerd worden meegezonden.

Dat zou ook de reden zijn dat veel Apple medewerkers die weten van deze praktijken niet updaten naar iOS4. De meesten blijken ook gewoon een jailbreak te hebben toegepast op hun iPhones.

Een andere schokkerende mededeling is dat AT&T iPhones kan bricken als ze hun iPhone unlocken. In iOS4 zitten voor de komende 6 maanden codes ingebouwd die als de door AT&T uit te brengen tweewekelijkse verplichte OTA's (providerinstellingen) niet worden geïnstalleerd door de klant.

Het laatste bericht lijkt vergezocht, want een groot gedeelte van de iPhone gebruikers hangen hun iPhone na eerste activatie nooit meer aan hun PC. Om het systeem te testen zou AT&T een groot aantal iPhones eerder hebben uitgebracht dan de 24e.

Als dit waar is zal er binnenkort een hausse aan meldingen binnenstromen van gelockte iPhones. Door juristen wordt de wetsgeldigheid van deze actie betwijfeld. We zullen zien.

1 opmerking:

  1. BlueHost is definitely one of the best hosting provider with plans for all of your hosting requirements.

    BeantwoordenVerwijderen