maandag 21 juni 2010

iBooks 1.1 voor iPad én iPhone

Met de update naar iOS 4 heeft Apple vanavond ook de nieuwe versie van iBooks uitgebracht. Nu kunnen we ook onze boeken lezen op de iPhone.

Wat opvalt is dat het icon een nieuwe houten achtergrond heeft. Na het opstarten op de iPad verschijnt de melding of je de bladwijzers en andere gegevens wil synchroniseren met iTunes. Door deze sync kun je de boeken zowel op je iPhone als op je iPad lezen en kom je op de pagina waar je bent gebleven.

Op de iPad start iBooks veel sneller op dan voorheen. Ook de crashes na ca 30 seconden zijn tot nog toe verleden tijd. De iPad versie is nu ook klaar voor multitasking. Omdat mijn iPad gejailbreaked is en ik backgrounder draai voor multitasking blijkt dat iBooks nu native multitasking ondersteund getuige het blauwe Asterix ten opzichte van de zwarte bij niet native ondersteuning.

iBooks ondersteund nu ook PDF bestanden, maar in de praktijk valt dit tot nu nog tegen. De Mac tijdschriften die ik had verzameld worden netjes gesynchroniseerd in mijn iBooks, maar worden bij het lezen niet geschaald zodat lezen bijna onmogelijk is. Waarschijnlijk heeft het te maken met de manier hoe de PDF's zijn aangemaakt. Hier zal ik nog eens verder moeten induiken.

Wel is handig dat de PDF niet meer dwars door je boekenkast staan, maar in een aparte PDF boekenkast. Samen met het nieuwe leeslint en een nieuw lettertype, maakt dit de iBooks app meer volwassen. Wat ik nog steeds mis is een zoekfunctie direct vanuit de boekenkast weergave...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten