dinsdag 5 oktober 2010

Streeft GoogleTV AppleTV voorbij?

Nu Google haar blik op de toekomst van de TV heeft gegeven, lijkt de AppleTV een dom zwart doosje. Maar er schuilt meer achter dan op de eerste blik blijkt...


Toen Steve Jobs de nieuwe AppleTV voorstelde en vertelde dat de hobby was uitgegroeid tot een volwaardig businessmodel was iedereen euforisch. Die euforie is nu echter omgeslagen in eufemisme nu GoogleTV heeft laten zien wat er aan zit te komen. Maar Steve heeft 5 troeven achter de hand:

AppleTV kan apps aan
Bijna meteen na de jailbreak van de AppleTV is gebleken dat er apps op kunnen worden geïnstalleerd, ook zonder jailbreak. Het probleem is nu nog dat Apple er geen launcher heeft ingebouwd, maar dat is een kwestie van tijd. Steve Jobs heeft eerder al toegegeven dat er op termijn een AppleTV App Store zal komen. Google heeft al een aantal Android apps aangekondigd en er komen er meer beschikbaar via de Android Market.

TV is geen TV meer
Steve Jobs is eerlijk, al begrijpen we hem niet altijd meteen. Over een aantal van zijn uitspraken hebben we jaren gedaan om ze te begrijpen, zoals zijn uitspraak dat Mac's ooit op Intel zouden draaien, vijf jaar voordat dit een feit was. Zo'n uitspraak heeft hij ook gedaan over de TV. Op een vraag of de iPad zou kunnen evolueren tot de nieuwe TV, antwoordde hij dat hij zo al de meeste tijd TV kijkt.

Stel je nu eens voor dat Steve de iPad al gebruikt met een nog niet uitgebrachte beta versie van iOS en een en ander wordt duidelijk!

Als video draadloos wordt
De nieuwe Airplay technologie is geweldig en het zal niet lang duren voordat de eerste gelicenceerde producten de digitale markt overspoelen met geïntegreerde airplay technologie. Je kunt dan muziek en video vanaf elk iOS device naar je airplay apparaat sturen via de lucht. Dat is waarschijnlijk ook de manier hoe Steve TV kijkt...

Apple houdt van 720p
Veel mensen klagen dat Apple geen volledige HD resolutie op 1080p gebruikt en blijft vasthouden aan 720p. In de development kit van iOS 4.2 wordt aan ontwikkelaars de mogelijkheid gegeven om video output naar 720p door te geven vanuit apps. Dat kan er alleen maar op duiden dat de apps ook voor AppleTV ontwikkled kunnen worden vanaf november, voornamelijk gebruikt in iPad userinterfaces...Die kunnen alleen in 720p worden weergegeven op een iPad scherm en daarmee ook in die resolutie gestreamd worden naar de AppleTV. In de beta voor iOS 4.2 is ook al ondersteuning voor afstandsbedieningen ingebakken.

Kijk in de doos!
De AppleTV blijkt een iPad in een zwart doosje te zijn, maar is al die brute kracht alleen nodig om video te vertonen op een TV? Er zit meer achter dan Apple nu laat zien...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten