dinsdag 5 oktober 2010

Analyst: Apple heeft te grote voorsprong met iPad

Dat Apple met de iPad een goed product heeft gemaakt wordt wel bevestigd door het feit dat alle grote fabrikanten een tablet hebben gemaakt of aan het maken zijn.

Volgens analyst Chris Whitmore van de Deutsche Bank heeft de iPad nu al een zo grote voorsprong op de concurrentie, dat als het een wedstrijd was, Apple al niet meer in te halen zou zijn voor de finish.


Gelukkig is het geen wedstrijd, maar wel een miljardenindustrie waar gestreden wordt om de gunst van de gebruiker. En daar ligt nu net de sleutel...Er zijn en zullen nog vele tablets volgen die het moeten opnemen tegen de iPad en juist bij de gebruikerservaring gaan de meesten de mist in.

Gebruikers zullen, ook al is de prijs lager dan de iPad, de ervaring willen meten aan de iPad en dat zal niet lukken. Ook al is de iPad ergonomisch bezien niet het beste apparaat, het is de totaalbeleving waarmee het Apple weer eens is gelukt dit kunstje te flikken.

Apple is er in geslaagd deals te maken met fabrikanten en maakt zelfs eigen chips en heeft daarmee een ideale mix in handen waar de concurrentie zich ook prijstechnisch op stuk zal bijten. Met de al bestaande app store, en media deals met grote partijen, wordt de iPad business alleen maar verder aangejaagd. Andere fabrikanten moeten eerst een kritieke massa op de been krijgen om anderen aan te trekken om het succes van Apple te evenaren.

Volgens mij zijn er zijn maar twee partijen die kan worden toegeschreven dit te kunnen evenaren; RIM BlackBerry en Google. RIM met de grip op de zakelijke markt en Google met haar eigen Android platform.

Maar Apple zit niet stil. Met de iPad 2e generatie in de maak en de maar niet uit te roeien geruchten over de tablet iMac lijkt Apple de dans te leiden in de tabletrevolutie. Iets dat Microsoft eerder niet lukte met de TabletPC. De verschillen? De TabletPC had pen input en draaide op een besturingssysteem wel aangepast, maar niet bedoeld voor touch input...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten