dinsdag 3 augustus 2010

Laat Apple Remote app vallen?

Heeft Apple één van de meest favoriete apps op de iPhone vergeten? Remote is één van de meest geliefde en gebruikte iPhone apps. Het wordt gebruikt om op afstand je iTunes bibliotheek te bedienen, waarmee door het gebruik van Apple TV en Airport Express muziek draadloos naar je stereoinstallatie kan worden gestreamed.

Maar waarom is de app in de afgelopen 8 maanden niet meer van een update voorzien? Bij de komst van de iPad verwachtte iedereen dat er nu ook een iPad versie zou uitkomen, omdat de iPad ideaal is voor deze toepassing. Op het veel grotere scherm komt de album art nog beter tot zijn recht. Ook geweldig om te scrollen door je grote muziekdatabase. Maar niets gebeurde

Dan zou je toch verwachten dat met de komst van de iPhone 4 er een update zou langskomen dienook meteen gebruik maakt van de kwaliteit van het Retina display. Niets is minder waar. Op de iPhone 4 worden de album covers in de mindere kwaliteit weergegeven en daarmee wordt Remote er niet mooier op. Zelfs het icoontje op de iPhone 4 van remote is in de mindere resolutie.

Verwacht werd dat Apple via Remote het streamen van muziek en video naar iPhone of iPad zou mogelijk maken. Dat is de belangrijkste reden dat ik gekozen heb voor het instapmodel met 16 Gb van de iPad. Maar neen, tot op heden vervullen apps als StreamToMe of AirVideo deze rol glansrijk.

Het lijkt er op dat Apple zit te broeden op een nieuwe versie in combinatie met hun aanstaande cloudservice. Helaas zullen we leidzaam moeten wachten totdat commanderen Steve van het moederschip in Cupertino de tijd rijp vindt om ons aardlingen die nieuwe mogelijkheden te geven.

Nou Steve, kom maar op, wij zijn er klaar voor. Het duurt al te lang! Laat de remote baby geboren worden ook al moet ie nog even in de couveuse...

UPDATE: vandaag bereikt me het bericht dat er een reden is dat Remote nog niet geupdate is. Het blijkt dat Remote niet geschreven wordt door een heel team, maar door één persoon!

Ja Apple wordt wel eens door Steve Jobs als de grootste startup genoemd en dat blijkt wel weer. De ontwikkelaar van Remote bij Apple heeft geen tijd, want hij is bezig met iets belangrijkers.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

1 opmerking:

  1. Helemaal mee eens!!! De app is dringend aan een update toe... Ik gebruik hem ook zéér vaak en nu met de iPad vind ik het toch wel tegenvallen om hierop een iPhone app te moeten gebruiken.
    Kom op met die nieuwe versie!!!

    BeantwoordenVerwijderen