maandag 2 augustus 2010

iPad gebruikt op onverwachte plekken

In de luchtvaart is de iPad ongelofelijk populair. Zo zagen we al piloten in de burgerluchtvaart die de iPad gebruiken voor het opslaan van hun handboeken. Luchtvaartmaatschappijen gebruiken de iPad voor inflight entertainment en de passagiers nemen vaak hun eigen iPad mee op de vlucht om te lezen, video te kijken of om op te werken.

De niet commerciƫle luchtvaart heeft de iPad nu ook ontdekt en niet alleen voor het ophalen van weersverwachtingen, maar echt voor het gebruik in de cockpit. De 3G iPad wordt vanwege de GPS nu zelf gebruikt ingebouwd in de cockpit armatuur van kleine vliegtuigjes om te navigeren.

Er verschijnen steeds meer apps in de App store zoals ForeFlight of Jeppesen Mobile TC die complete luchtkaarten aan boord hebben om mee te navigeren. Daarnaast wordt de airspeed, hoogte, kompas en horizon weergeven. De apps en de iPad zijn nog niet gecertificeerd door de luchtvaartautoriteiten en dienen dan ook als aanvulling op de ingebouwde meters in de cockpit.

Volgens piloten die de iPad als Co-piloot gebruiken is deze verrassend accuraat en snel en ideaal voor korte vluchten, zonder dat ze een koffer aan kaarten hoeven mee te slepen.


Een andere toepassing van de iPad is bij het leger. In de UK wordt de iPad ingezet als trainings hulpmiddel voor artillerie. De militairen die opgeleid worden voor acties in Afghanistan.

Ze leren op de iPad richten en ook de handleidingen en andere technische blauwdrukken staan op de iPad. Volgens een woordvoerder van het leger doet men er alles aan om smartphones en tablet technologie slagveld gereed te krijgen.De soldaten zijn laaiend enthousiast. Op deze manier wordt leren weer fun. Of hieruit kan worden geconcludeerd dat er naast de militaire apps ook spellen of muziek op staan is misschien iets te voorbarig.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten