donderdag 5 augustus 2010

Het geheim van Apple opladers

Ken je het probleem? Heb je een oplader of Dock met boxen voor je iPhone, blijkt ineens een nieuwe versie van de iPhone niet meer te werken. Je krijgt een melding dat het accessoire niet bedoeld is voor deze iPhone, of nog sterker, er gebeurt helemaal niets meer.

Dit komt omdat Apple in hun opladers een soort DRM voor hardware heeft ingebouwd, die alleen door Apple gecertificeerde, lees betalende partijen opladers en docks laat maken. De licentiekosten bedragen ca 25% van de verkoopprijs en is daarmee een zware aderlating voor de marge van producenten, die dit weer één op één doorbelasten naar hun klanten.

De makers van MintyBoost, een doe het zelf oplader in een gumdoosje, zijn er nu achter hoe het werkt. Apple apparaten zoals de iPad en iPhone van de laatste generaties vragen een bepaalde weerstand op de lijn van de USB. Deze weerstand wordt gemeten en laat opladers en kabels wel of niet toe.

Mintyboost is nu het eerste niet betalende oplaadapparaat dat gebruik maakt van dezelfde weerstand die iPhones laat denken dat ze aan Apple opladers hangen. Anderen zullen snel volgen.

MintyBoost is verkrijgbaar voor $20, maar er zullen uit Azië gegarandeerd klonen opduiken die via eBay vele malen goedkoper zullen zijn.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Location:Av de Moscú,Adeje,Spanje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten