donderdag 5 augustus 2010

Apple heeft complete fix voor PDF lek

Apple heeft het lek dat de 'userland' jailbreak mogelijk maakt onderzocht en zegt een complete fix te hebben voor het probleem.

In de volgende update zal het gat worden gedicht en zal daarmee ook de jailbreak niet meer mogelijk zijn. Gebruikers wordt nu al aangeraden vooral niet te upgraden naar deze nieuwe versie, maar wel alvast hun SHSH file vast te leggen in Cydia of via TinyUmbrella mocht je per abuis upgraden.

Steve Jobs zelf doet niet aan security updates op zijn iPhone, dat is bekend. Maar als hij slim is zal ook hij deze update draaien. Alle andere gebruikers moeten na de jailbreak de via Cydia uitgegeven fix voor het PDF lek installeren en het standaard wachtwoord van zowel Mobile als Root veranderen.


Los van het PDF lek zijn er andere mogelijkheden voor kwaadaardige code om gedraaid te worden op de iPhone en iPad. Dit kan alleen met ongewijzigde wachtwoorden.

Wanneer de update uitkomt laat Apple nog niet los. Waarschijnlijk wordt het toch een aparte update en zullen ze niet wachten tot versie 4.1, waarvan de 3e beta gisteren aan ontwikkelaars is vrijgegeven.

Gelukkig zegt het DevTeam dat ze nog meer exploits achter de hand hebben voor toekomstige jailbreaks. De update naar 4.x in september voor de iPad zal anders door weinig gebruikers worden gedaan die graag hun jailbreak willen behouden.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Location:Av de MoscĂș,Adeje,Spanje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten