vrijdag 2 juli 2010

Waarom Apple's update iPhone's antenneprobleem niet oplost

Apple heeft vandaag in een open brief aan alle iPhone 4 bezitters aangekondigd een fix te hebben voor het antenneprobleem. Het zou een software probleem zijn met de berekening van het aantal staafjes dat het antennesignaal weergeeft.

Oh, ja nu snap ik het. Er is helemaal geen probleem zegt Apple. Ze googelen met een update wat met de weergave en iedereen is blij...niet dus.

Over de hele wereld hebben duizenden het probleem kunnen naspelen. Technici hebben empirisch aangetoond dat het verschil tussen niet aanraken en vastpakken van de iPhone 4 een signaalverlies geeft van tot 19,8Db. Pak je hem vast bij de 'deadly spot' in de rechter bovenhoek, valt zowel het gespreks- als het datasignaal weg.

De eerste class action rechtzaak is al aangespannen en Apple zal het moeilijk krijgen aan te tonen dat het geen ontwerpfout is zoals wordt aangetoond.

Een schrale troost is het feit dat Apple je de keuze geeft om de onbeschadigde iPhone binnen 30 dagen kunt retourneren onder volledige teruggave van de aanschafprijs.


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

3 opmerkingen:

  1. De enige softwarematige oplossing is een firmware update die het signaal extreem versterkt, maar weet niet of dat schadelijk is voor de omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zal niet kunnen gezien de FCC regels van maximale antennesterkte in de VS

    BeantwoordenVerwijderen
  3. There is a chance you are eligible to receive a Apple iPhone 7.

    BeantwoordenVerwijderen