zaterdag 17 juli 2010

RIM razend op Apple

Op de veelbesproken persconferentie gisteren over de problemen met het antenne ontwerp van de iPhone 4 heeft Apple zich de woede van RIM op de hals gehaald.

In een poging om het probleem te generaliseren liet Apple een filmpje zien van een Blackberry die, als verkeerd vastgehouden, ook een signaalverlies laat zien.

RIM beschuldigd Apple er van concurrenten in het door Apple zelf gecreëerde probleem te betrekken om zo de publieke opinie te beïnvloeden om zo de aandacht af te leiden. RIM zegt verder al twintig jaar een globale leider te zijn op het gebied van antenne ontwerp en laat effectieve prestaties zien op dit gebied.

Juist daarom heeft RIM er altijd van afgezien ontwerpen te produceren die het probleem juist vergroten van signaal - en daarmee gespreksverlies. Ook zeggen ze dat een Blackberry geen extra case nodig heeft om problemen te voorkomen.

Volgens CEOs Mike Lazaridis en Jim Balsillie heeft Apple duidelijk gekozen voor design boven functionaliteit en daarmee zijn ze zelf verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan. Het is volgens hen onacceptabel om RIM hierbij te betrekken.

Nokia heeft op een zelfde manier gereageerd en zegt ook altijd de functionaliteit boven design te verkiezen. Ook een Nokia telefoon heeft geen case nodig om correct te functioneren.

Apple heeft nog niet gereageerd op de verontwaardiging van RIM, maar daar zal het laatste woord nog niet over gesproken zijn.

De kopers van een iPhone 4 zullen een gratis case van Apple ontvangen. Dat zal niet altijd een bumpercase zijn. Daar kan Apple er niet voldoende snel van fabriceren...De vraag naar de iPhone 4 is er niet minder om en met de introductie op 30 juli in Nederland zullen er dan ook weer lange rijen gretige kopers te aanschouwen zijn.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten