vrijdag 16 juli 2010

Hoe bewaar je de SHSH file van je iPad of iPhone?

Het zal niemand zijn ontgaan. Apple heeft vanavond iOS 4.01 voor iPhone en iOS 3.2.1 voor iPad uitgebracht. Voor degenen onder ons die een jailbreak hebben uitgevoerd of willen uitvoeren is het uitermate belangrijk dat de SHSH file van je apparaat wordt opgeslagen in de database van Cydia.

Waarom? Omdat Apple enkele uren nadat een nieuwe firmware versie is uitgekomen stopt met het mogelijk maken om te downgraden naar een eerdere versie. Hiervoor wordt de SHSH file van je iOS apparaat gebruikt.

Door deze toe te voegen aan de database van Sauriks Cydia is dit later nog mogelijk door niet te verwijzen naar de Apple servers voor verificatie, maar naar de Cydia server waar je SHSH file is opgeslagen. Je kunt dan altijd downgraden.

Je kunt hiervoor TinyUmbrella [OSX] of TinyUmbrella [WIN] van The Firmware Umbrella gebruiken. Met een druk op de Save My SHSH terwijl je iPad of iPhone is gekoppeld via USB, wordt deze opgeslagen op de servers van Saurik.

Een unlock is een andere zaak. Hiervoor moet de modem baseband van de iPhone worden aangepast en deze wordt door Apple meestal aangepast naar een hogere, lees gepatchte versie.

Ben je afhankelijk van een unlock, dan ABSOLUUT nog niet upgraden naar 4.01. Een jailbreak voor 4.01 of 3.2.1 voor de iPad werkt nog niet, maar zal niet lang op zich laten wachten. Alvast testen kan volgens @planetBeing en @comex geen kwaad als je de SHSH file hebt opgeslagen voor de eerdere versie's.

1 opmerking:

  1. BlueHost is definitely the best hosting provider for any hosting services you might need.

    BeantwoordenVerwijderen