dinsdag 27 juli 2010

Apple pakt nu al uit voor de feestdagenGeheel in lijn met de geruchten heeft Apple dinsdag de iMac productlijn van een technische upgrade voorzien. De 21.5 en 27 aluminium desktops zijn aan de buitenkant onveranderd, maar achter dat glanzende glazen LED display is er een hoop veranderd.

Hiermee is Apple klaar voor het komende feestdagenseizoen dat in de VS al start met Thanksgiving. Alle nieuwe iMacs zijn meteen verkrijgbaar.

Vanaf nu wordt de 21,5” instapper nu aangedreven door een 3,06 GHz Intel Core i3 processor, in plaats van de oude Core 2 Duo processor. Ook krijgt elke basismodel de beschikking over standaard over 4 GB intern geheugen en 500 GB aan schijfruimte. De volgende iMac 21.5 heeft nu een 3,20 GHz Intel Core i3 processor aan boord met de mogelijkheid om te upgraden naar de 3,60 Intel Core i5 processor met standaard 1 Tb schijfcapaciteit.

De 27” mega desktop is net als het kleine broertje standaard voorzien van een 3,20 GHz Intel Core i3 processor, met upgrade mogelijkheid naar de Intel i5.
In het 27″ topmodel iMac brult nu de, eerder via upgrade verkrijgbare, 2,8 GHz Quad-Core Intel Core i5 processor, die voor 180 euro extra voor een 2,93 GHz Quad-Core Intel Core i7 processor wordt vervangen.

Ook de grafische processors hebben een boost gekregen. De instap 21.5” heeft nu een ATI Radeon HD 4670 256 mb aan boord (ondanks dat in de Apple Store nog de oude NVIDIA GeForce 9400M wordt vermeldt). De snellere en duurdere 21.5” heeft de ATI Radeon HD 5670 met 512 mb geheugen aan boord gekregen.

Zoals altijd zijn alle iMacs te upgraden met extra geheugen en randapparatuur, maar nieuw is de mogelijkheid om bij de 27 iMac een secundaire SSD harde schijf te laten inbouwen wat zorgt voor sneller opstarten van systeem en programma’s.

Een detail is het feit dat de ingebouwde SD-sleuf nu ook SDXC kaarten ondersteunt. Alle iMacs worden standaard met Apple’s bluetooth Magic Mouse en Keyboard geleverd en niet, zoals eerder verwacht, met het ook nieuw aangekondigde, maar ook al uitgelekte Magic Trackpad.
Met de Magic Trackpad laat Apple zien dat ze hoog inzetten op de touch technologie die wordt gebruikt in de iPhone, iPad, Macbook (Pro) en Magic Mouse.

Met exact dezelfde basis als het Apple Keyboard brengt de Magic Trackpad het swipen en multigestures naar de desktop lijn, aangedreven door 2 AA batterijen.

Het is opmerkelijk dat je de Magic Mouse bij het bestellen van een iMac niet kunt vervangen door alleen de Trackpad zonder bijbetalen. Apple wil je beiden verkopen en vraagt voor de Magic Trackpad €69 extra.


iMac prijzen vanaf €1229,- (was €1199) voor de 21,5” iMac en €1729 voor het 27” instapmodel (was €1499!)Verkrijgbaar bij de Apple Resellers en de Online Apple Store.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten