zondag 16 mei 2010

Voeg ontbrekende covers toe aan je iBooks opnde iPad




Als je niet uit de officiƫle iBooks Store van Apple je boeken koopt kan het zijn dat je eigen toegevoegde boeken geen coverfoto hebben. Anders dan bij de iTunes muziek kan meestal niet automatisch de albuminfo worden opgehaald van het web.

Maar niet getreurd, dit kun je achteraf nog doen door per boek de cover toe te voegen. Ik waarschuw al vast vooraf, het is een monikkenwerk. Je zult per boek de cover moeten opzoeken. Dit kan via Google, maar als je veel Nederlandse boeken hebt kun je beter meteen naar Bol.com gaan.

Heb je boeken toegevoegd vanuit het Gutenberg project, dan zul je helaas daar ook geen covers vinden. Bij Google kun je het beste naast de titel, ook 'cover' toevoegen en dan zoeken bij afbeeldingen.

Selecteer in iTunes het boek waar je de cover voor hebt gevonden en druk via de rechtse muisknop op 'info'. Net als bij een muziekstuk krijg je een pup-op scherm met tabbladen. Hier blijkt dat iTunes nog niet helemaal is geoptimaliseerd voor boeken, want deze ziet hetzelfde uit als voor muziek of film.

Klik op het tabblad albumillustratie en klik op voeg toe of sleep de cover vanaf je Finder er naar toe. Herhaal dit voor alle ontbrekende boeken...ik zei toch dat het monikkenwerk was!

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

1 opmerking:

  1. Ontzettend bedankt voor deze info! Je wilt toch graag boeken met de originele omslag op de plank hebben staan!☺

    BeantwoordenVerwijderen