zondag 16 mei 2010

iPad doorstaat test als game platform

De iPad is met goede scores weggekomen bij een test door de Duitse Bild Spiele Magazin. Wel wordt opgemerkt dat de hardcore gamers moeten leren leven met een aantal minpunten.

De medewerkers hebben de iPad stevig aan de tand gevoeld en kwamen tot de conclusie dat beelden verrassend scherp en briljant op het 9,7 inch scherm worden getoverd. Alleen direct zonlicht verstoorde het plezier door de reflecties op het glas.

Het aantal games in de App Store is inmiddels opgelopen tot boven de 500 en die games die speciaal zijn ontworpen zien er goed uit op de iPad. Games oorspronkelijk ontworpen voor de iPod Touch en iPhone zien er qua contrast gepixeld uit omdat ze zijn opgeschaald voor een groter scherm.

Besturing via het touchscreen leent zich uitstekend voor strategie games volgens de Bild games experts. Daarentegen werkt touch control niet zo goed voor actie games. De testers kwamen er achter dat bij sommige games de vingers van de gamer teveel het doel bedekken, wat de gameplay niet ten goede komt.

De hoogste scores halen toch niet onverwacht de race spellen. De bewegingsensoren van de iPad zijn zo goed en reageren dermate snel dat ze uitstekend zijn voor de bediening. Met zijn 700 gram is de iPad bepaald geen vlieggewicht onder de draagbare game consoles.

Volgens de testers en uit eigen ervaring heb je wel sterke armen nodig voor langdurig gebruik...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten