dinsdag 19 oktober 2010

Steve Jobs: geen plannen voor 7 inch iPad

Als je zit te wachten op een 7 inch iPad, dan kun je dat wel vergeten voor de Kerst. In de nazit van de presentatie van de kwartaalcijfers gaf hij aan, na vragen van journalisten, absoluut geen plannen te hebben voor een kleinere iPad. Hij gaf hiervoor een aantal redenen...

Het punt kwam naar voren toen Jobs sprak over de aankomende iPad concurrentie. Hij maakte er een bijzonder punt van om aan te geven waarom de concurrentie in de iPad markt niet zou scoren.

Op twee belangrijke punten slaan ze volgens Jobs de plank mis. Op de schermgrootte en het gebruik van Google's Android. Een kleiner scherm is volgens hem een miskleun in voor gebruikersvriendelijke tablets. Het is te klein voor een bruikbaar tablet en om coole en productieve apps te gebruiken.

Daarnaast is het te groot om in je zak te steken. Met 7 inch is dat maar 45% van het nuttige oppervlak van de iPad. Daarmee is het onmogelijk volgens Jobs om fatsoenlijk werken mogelijk te maken.

Ook is Android nog niet klaar voor het gebruik op tablets. Google zou haar OEM fabrikanten geadviseerd hebben daarom te wachten totdat later volgend jaar een speciale tablet versie gereed zou zijn. Dat is ook de reden dat een hoop fabrikanten kiezen voor de vlees noch vis variant van 7 inch.

Daarom denkt Apple dat een 7 inch iPad een bruikbaar apparaat is in de huidige markt en ziet daarom voorlopig deze vorm factor niet als iets voor gebruikers die een echte tablet ervaring zoeken.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Apple aankondigt niets te zien in een bepaald marktsegment om dan later genadeloos toe te slaan, getuige de iPad. Steve Jobs heeft altijd gezegd niets te zien in de tabletcomputer, maar was er al jaren mee bezig...

- Geschreven met BlogPress voor iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten