donderdag 7 oktober 2010

Nieuwe designfout iPhone 4?

Toen op 30 september het gratis case programma van Apple eindigde, was dat ook het officiële einde van 'Antennagate' zonder het probleem echt op te lossen.

Nu schijnt er echter een nieuwe grove designfout van de iPhone 4 te zijn ontdekt door het designteam van Apple. Krijgen we nu een 'Glassgate' schandaal?


Volgens Ryan Block van gdgt.com zijn er al genoeg bezwaren geuit tegen de keuze van Apple voor ook een glazen achterkant, maar hij beweert dat de door Apple verkochte Bumpers niet voor niets die vorm hebben. De antenne wordt geïsoleerd en zowel de voor- en achterkant van het glas raakt nooit de ondergrond. Toevallig?

Volgens Block helemaal niet. Hij claimt dat Apple zich bewust is van het feit dat andere dan Bumper cases de glazen achterkant dusdanig kunnen bekrassen door vuildeeltjes dat barsten op den duur onvermijdelijk is. Zie het maar als een diamanten glassnijder die een kras maakt wanneer, na uitoefening van lichte druk, het glas barst. Het probleem schijnt vooral voor te komen bij de zogenaamde slider cases die in twee delen naadloos over de iPhone worden geschoven.

Apple is volgens hem op de hoogte van deze fout maar houdt stevig de kaken op elkaar. Ondertussen heeft het Apple Designteam volgens hem een special lab ingericht om de problemen te testen. Klinkt bekend?

Mocht Apple genoodzaakt zijn door haar toedoen de cases uit te schappen te nemen is de schade voor Appel enorm. Alle cases van de grote merken, die het designed for iPhone merk dragen, moeten namelijk 10-15% van de consumentenprijs afdragen voor deze licentie aan Apple. In ruil hiervoor worden ze ook opgenomen in de Apple Stores. Er zullen enorme schadeclaims volgen en het imago en het aandeel krijgen weer een deuk.

Alles valt op de plaats, het feit dat er weinig cases van andere merken te vinden zijn in de Apple Stores, het ontwerp van de Bumpers en de geruchten dat de iPhone 5 een hele nieuwe formfactor zal krijgen, met interne antenne en wellicht ook een niet glazen achterkant?

Dit gaat gegarandeerd een staartje krijgen. Als de grote pers hier opduikt, zie ik Steve al weer zitten op een speciale persconferentie...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten