donderdag 7 oktober 2010

GreenPois0n jailbreak ondersteunt hacktivation

Helaas nog geen nieuws over de releasedatum van de jailbreak GreenPois0n, maar vandaag wordt wel weer een tipje van de sluier gelicht over de functie's van de aanstaande jailbreak.

Uit een tweet van een lid van weer een ander DevTeam blijkt dat de exploit, waar de hack gebruik van maakt, dusdanig diep kan worden uitgevoerd in de code van iPhone OS, dat het ook mogelijk wordt een activatie van de iPhone uitvoeren zonder gebruik te hoeven maken van een originele simkaart.


Hierdoor wordt (H)activation mogelijk en hoeft er geen zogenaamde phonebook sim te worden gebruikt. Elke iPhone moet, voordat ie gebruikt kan worden, geactiveerd worden bij Apple. Zonder deze activatie kom je gewoon niet verder dan het connect to iTunes scherm.


Alle gesimlockte iPhones moeten dan ook voorzien zijn van de bijbehorende simkaart om de activatie te kunnen doorvoeren. Met de GreenPoison jailbreak is dit niet meer nodig. Of dit ook het probleem oplost van het niet kunnen activeren van FaceTime is nog niet bekend en zal moeten blijken.

Iedereen die met smacht wacht op de jailbreak wordt langzaamaan ongeduldig. Vorige week donderdag was er het bericht dat de release eerder dagen dan weken weg was en iedereen verwachtte hem dan ook afgelopen weekend, maar tevergeefs. We zijn nu een week verder, toe maar, laat maar komen...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten