zondag 10 oktober 2010

Limera1n jailbreak uit: advies wachten!

Gisteren kondigde Geohot, jailbreaker van het eerste uur, aan dat hij een jailbreak had voor alle A4 processor iDevices en vandaag heeft hij de eerste beta versie online gezet. Deze lijkt echter hap snap werk en bevat nog bugs...


Zo is het Cydia logo pas te zien na een reboot en bij sommige gebruikers helemaal niet. Om zij eis van opname van de exploit in Greenpois0n jailbreaktool kracht bij te zetten heeft hij toch uren voor de aangekondigde release van het Chronic Devteam Limera1n online gezet.

Het advies is echter te wachten totdat er een stabiele versie uitkomt of op Greenpois0n. Die laatste zal waarschijnlijk vandaag niet uitkomen na de actie van Geohot. Het Chronic Devteam is geenszins van plan twee bootrom exploits te offeren voor een jailbreak en daarmee Apple in de kaart te spelen.

In de forums wordt al veelvuldig melding gemaakt van mislukkingen en het feit dat de untethered sectie zeer instabiel is en daarbij na een reboot er een grote kans is dat de jailbreak geen stand houdt. Ben je afhankelijk van een unlock, doe het dan nu nog niet!

Het Chronic Devteam is behoorlijk kwaad op Geohot. Ze hebben al aangekondigd nu geen keus te hebben en de exploit van Geohot te gebruiken. Zeker omdat deze in nieuwe bootroms door Apple gepatched is en daarmee bekend bij Apple. Ze willen de eigen exploit achter de hand houden voor iOS versie 4.2 die op alle apparaten in november uikomt.

Ze zijn nu hard bezig de exploit van Geohot in te bouwen in Greenpois0n en met het nodige testwerk voor de boeg zal het project weer vertraging opleveren denk ik...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten