maandag 11 oktober 2010

iPad in Duitse Bundestag toegestaan

Duitse politici gebruiken al geruime tijd iPad's bij hun werk op hun kantoor. Tot nu waren deze echter taboe in de Bundestag, het Duitse parlement. In een vastgelegde grijze zone is het gebruik van computers en telefoons namelijk strikt verboden.


Omdat de iPad geen deksel heeft en een daarmee geen laptop is, kan dit niet van toepassing zijn op de iPad. Enkele parlementariƫrs hebben dit aanhangig gemaakt met als gevolg dat de iPad en andere tablets nu de uitzondering zijn op die regel.

Volgens de nieuwe huisregels zijn tablets namelijk toegestaan als ze geen geluid maken tijdens het typen, er geen ventilatoren of andere draaiende delen in zitten en voor het gebruik niet opengeklapt hoeven te worden. Er mag ook geen netwerkverbinding worden gemaakt vanuit het parlement.

Ondanks dat deze omschrijving ook van toepassing zou kunnen zijn op de iPhone, blijven GSM's echter verboden.

Vorige week maakte de met het opstellen van ICT voorschriften belaste dienst van de Bund ook bekend de onder embargo geplaatste iPhones wel weer toe te staan voor ambtenaren. Voor die tijd mochten rijks- en bondsambtenaren, vanwege de gebrekkige veiligheid van de iPhone, geen gebruik maken van een iPhone voor of tijdens de dienst.

Het opslaan of mailen vanaf de iPhone van geclassificeerde documenten blijft echter verboden. De inbeslaggenomen iPhone's worden aan de gebruikers geretourneerd en aanvragen voor nieuwe iPhone's worden vanaf vorige week wel weer gehonoreerd en uitgeleverd.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten