dinsdag 12 oktober 2010

iPad 2: de geruchten op een rij

Het internet houdt van Apple en het houdt er ook van om geruchten te verspreiden rondom aanstaande nieuwe producten die op stapel staan. Met het succes van de iPad zijn alle ogen dan ook gericht op wat de 2e generatie iPad's ons gaat brengen...


Omdat de lanceerdatum, de prijs en de specificaties zeer goed gehoede geheimen zijn draait de geruchtenmachine op volle toeren. Zo zijn er verwachte zekerheden, sappige geruchten en vurige wensenlijsten die ciculeren.

Hier een overzicht van wat er zoals speelt:

iPad 2 specificaties
Met de komst van de universele iOS versie 4.2 en de ondersteuning van FaceTime lijkt het er op dat de iPad minimaal één camera zal bevatten. Gedacht wordt dan aan een camera aan de voorkant.

Het is logisch dat het interne geheugen zal worden uitgebreid bij de nieuwe versie van de iPad. De 1e generatie heeft 256MB aan boord, terwijl de iPhone 4 al het dubbele heeft. 512 MB lijkt dan ook het minimum wat verwacht wordt. Zeker met het aanstaande multitasking in iOS 4.2 is 256 MB niet logisch.

Net als de iPhone 4 wordt er een gyroscoop verwacht in de nieuwste versie. Zeker met de iPad als upcoming games platform maakt dit een uiterst directe besturing binnen games mogelijk. 99% zeker zouden we denken.

iPad 2 processor
Volgens de geruchten uit het verre oosten wordt de iPad 2 een 7 inch model met een 2GHz processor en een HD video camera, waarbij de processor gebaseerd zou zijn op de ARM Cortex A9 dual Core op 1GHz die ook te vinden is in de Blackberry PlayBook. Ik denk eerder dat Apple de A8 uit eigen keuken gaat gebruiken, of zoals de iPhone 5 geruchten luiden; een Apple A4 op 1,2 GHz geklokt.

iPad 2 scherm
Zal het geweldige Retina scherm dat we kennen van de iPhone 4 ook haar opwachting maken op de iPad 2? Ja en neen...een Retina scherm zal het aantal pixels enorm opschroeven met de huidige schermgrootte van 9,7 inch. Het zou een te grote belasting zijn voor de A4 processor en batterijverbruik.

Het is daarom logischer dat als er een Retina scherm, of kort daarbij in de buurt, zal worden gebruikt, de schermgrootte zal slinken. Daarmee komen we meteen bij het volgende gerucht dat er naast de huidige 9,7 inch versie een 7 inch scherm zal worden geïntroduceerd.

Analisten denken dat dit formaat zal komen tussen de iPhone en de huidige iPad in. Mijn vermoeden is dat de camera dan ook alleen op de 7 inch versie zal worden geïntroduceerd en dat de huidige versie zal blijven bestaan als instapmodel.

iPad 2 mogelijkheden
Met de komst van iOS 4.2 op alle iDevices zal ook het printen vanaf de iPad mogelijk worden met Apple's Airprint en dat is een flinke verbetering ten opzichte van de huidige 3.2.2 firmware. Het zal natuurlijk niet alleen zijn voorbehouden aan de 2e generatie. Ook de 1e generatie iPad zal gratis kunnen updaten naar versie 4.2 als deze in november uitkomt en wireless kunnen printen.

iPad 2 prijs
Als er geen nieuwe 7 inch versie op de markt komt, zijn de verwachtingen dat de prijs van de iPad niet dramatisch zal veranderen. De concurrentie is groot en een prijsdaling is vooralsnog geen optie voor Apple, ondanks het feit dat er voldoende goedkopere klonen te koop zijn, maar die zijn over het algemeen van slechte kwaliteit.

iPad 2 te koop vanaf?
Berichten uit Taiwan zeggen dat de iPad 2 verrassend vroeg zal worden gelanceerd om nog een graantje mee te pikken van de Kerstverkopen, maar dat lijkt onlogisch. Op de eerste plaats vliegen de iPad's 1e generatie nog steeds van de schappen en het zo indruisen tegen de jaarlijkse productvernieuwingscyclus waar Apple toch zo graag aan vasthoudt. Wij houden het op het voorjaar met 1 of 2 april als mogelijke releasedatum.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten