dinsdag 12 oktober 2010

Gat in Adobe Air: gratis magazines lezen op de iPad

Magazines met een eigen app, zoals Wired Magazine en The New Yorker, gebruiken voor de afhandeling van de in-App aankopen Adobe Air. Nu is gebleken dat daar ,door middel van een simpele aanpassing in een file op de iPad, de tijdschriften gratis kunnen worden gedownload...alsof je ze gekocht hebt.


Adobe moet de exploit met het schaamrood op de kaken erkennen en de truc werkt nog steeds. Om uitgaves van Wired te lezen, die normaal €2,99 per stuk kosten, ga je als volgt te werk:

Download de Wired app via de App Store op je iPad en open deze. Zoals je kunt zien zijn er inmiddels zes uitgaves te koop. Als je via je Mac of Pc toegang hebt tot je iPad (via SSH of AFP) ga je naar \root\var\mobile\Applications\"de app code voor de wired app"\Documents en open de file Localissues.plist met een Plist editor. Je kunt de code voor de app herkennen aan de datum als je hem zojuist hebt geïnstalleerd.

In de Plist zie je zes items (zijn de magazines) van 0 tot 5. Open de eerste en je ziet een key met als waarde/value 'purchasable'. Verander deze waarde in 'viewable', indien gewenst ook voor de andere uitgaves en sla de plist weer op.

Ga op de iPad naar de Wired app en nu zie je dat de uitgaves in plaats van een knop 'purchase' een knop 'delete' en 'view' hebben. Klik vervolgens op 'delete', ook bij het volgende blauwe waarschuwingsvenster, en voilà, de knop 'download' verschijnt en volgens de app heb je de uitgave gekocht. Klik op download...

Zolang Adobe het gat niet kan dichten blijft nu het downloaden mogelijk voor alle magazines die Adobe Air gebruiken.

Wees wel gewaarschuwd, de magazines zijn tamelijk groot vanwege de grote media content. De september uitgave is 482MB...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten