maandag 13 september 2010

GreenPois0n en SHAtter vormen samen jailbreak iOS 4.1

De gevonden exploit voor het jailbreaken van iOS 4.1 heeft een naam gekregen : SHAtter. Aan deze jailbreaktool werkt Pod2G op dit moment.

Het jailbreaken is al gelukt, nu nog een werkbare oplossing voor eindgebruikers maken. Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van de sinds maart aangekondigde jailbreaktool GreenPoison waar PosixNinja aan werkt.


Pod2G heeft inmiddels bevestigd in een tweet deze tool te gebruiken voor de jailbreak die werkt op de iPhone 4.
GreenPois0n werd aangekondigd om de iPad te jailbreaken, maar is nooit uitgekomen. De tool werkt op PC en Mac. Door de combinatie van SHAtter en GreenPois0n wordt veel tijd gespaard, tot wel 50%.

Of de methode tethered of untethered zal zijn is de vraag. Om de jailbreak code te laten overleven wordt bet als bij JailbreakMe gebruik gemaakt van de display buffer. Op het plaatje zijn een soort sterretjes te zien, net als bij de huidige jailbreak witte lijnen zichtbaar zijn bovenaan het scherm boven het Apple logo.

Er zijn al bronnen die melden dat de jailbreak op 25 september gereleased zal worden, maar waar die op gestaafd zijn weet niemand. Wordt vervolgd...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten