maandag 13 september 2010

Apple's heeft HDR uit iOS 4.1 niet zelf ontwikkeld

Als een duveltje uit een doosje toonde Steve Jobs op de speciale Apple Event recent de HDR foto functie in de nieuwe firmware 4.1. Op zich was dat de enige nieuwigheid die niet al eerder was uitgelekt.

Maar heeft Apple deze techniek zelf ontwikkeld? Macrumors denkt van niet en is op onderzoek uitgegaan. Hier hun conclusies:In juli 2010 werd het Britse Imsense overgenomen door een niet nader te noemen partij. Zo blijkt uit een bericht van de website van eerdere eigenaar Braveheart Venture. Hun minderheidsaandeel werd verkocht voor £342.000, terwijl ze er net twee jaar eerder £150.000 in geïnvesteerd hadden.

Tegelijkertijd verliet de directeur van Imsense het bedrijf om voor Apple te gaan werken als senior engineer. Toeval? Ik denk het niet, want ook werd meteen Imsense's iPhone app, imPhoto, verwijderd uit de AppStore en werd de distributie van hun desktopsoftware gestaakt.

Dit past helemaal in de strategie van Apple om nieuwe technologieën te acquireren via overname van relatief goedkope startups. Voorbeelden zijn Poly9 voor hun kaarten API en LaLa voor hun streaming services die nu geïntegreerd wordt met iTunes.

Daarnaast kochten zo ook een concurrent voor hun iAd, Quattro Wireless en Siri, een stemgestuurde personal assistent...Met die miljarden aan cash op de bank ook geen kunst aan.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten