donderdag 30 september 2010

AppleTV via mini USB in iTunes te restoren

Mijn eerder uitgesproken vermoeden wordt bewaarheid. Omdat de AppleTV iOS draait moet ie toch ook via iTunes geupdate en restored kunnen worden, maar hij heeft geen dockconnector!? En wat blijkt, dat kan ook...


Een hacker heeft dit voor elkaar gekregen. De truc is de stroom en de HDMI kabel loskoppelen en dan via mini USB aan je Mac hangen. De AppleTV wordt keurig netjes herkend in iTunes.
Dit lijkt een klein item, maar de impact is groot. Als de ATV via iTunes restored kan worden, kan er ook via pwnagetool een aangepaste cq gejailbreakte firmware worden ingespeeld.

Er is hiervoor nog één hobbel te nemen...DFU modus is hiervoor benodigd en die kan nu nog niet worden toegepast. Dat lijkt een kwestie van tijd.

Om het ook in de toekomst mogelijk te maken de ATV terug te kunnen zetten naar een oude iOS versie is TinyUmbrella begonnen om ook AppleTV SHSH blobs op te slaan.

Ik niet wachten tot ik mijn handen erop kan leggen. Eerst maar eens mijn gehackte 1e generatie 40GB AppleTV op Marktplaats gaan zetten. Voor €100 mag ie weg...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten