woensdag 29 september 2010

AppleTV in delen ontleedt; 8Gb flash, 256Mb RAM en andere iPad onderdelen

Natuurlijk heeft iFixit weer de eer gehad de eerste te zijn die de nieuwe AppleTV uit elkaar heeft gehaald. Het is niet verwonderlijk dat in een apparaat dat op iOS draait ook iPhone of iPad onderdelen zitten, maar in werkelijkheid is het toch nog schokkender...


De 8GB flash chip van de AppleTV is dezelfde Samsung chip die in de iPad zit. Ook de Apple A4 processor heeft exact dezelfde opdruk als die in de iPad en iPhone 4.

Ook de wifi/bluetooth/FM chip van Broadcom is gelijk aan de iPad, evenals de chip en de hoeveelheid RAM geheugen, 256MB is gelijk aan....Tata, de iPad.

Op het Logic board zijn zelfs de soldeergaten te zien van de 30 pins dockconnector van de iPad die de AppleTV dan weer niet heeft. Sowieso heeft het moederbord een vreemde vorm, getuige de afgeronde en rechte hoeken. Het lijkt gewoon een iPad moederbord dat half is afgezaagd om te passen in de behuizing van de AppleTV.Gezien zoveel iPAd onderdelen, zonder display en batterijen is een prijs van €119 in relatie tot de €499 toch nog erg goedkoop. Blijkt nog eens hoeveel marge er op de iPad zit.

Met dit alles onder de motorkap wordt het smullen voor de jailbreak community. Die zullen er in combinatie met iOS 4.2 en SHAtter iets moois van maken...Apps, games en vooral de portering van Lowtide, dat is de AppleTV FrontRow userinterface, naar de iPad...

Ga naar iFixit voor alle foto's.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten