zondag 19 september 2010

7 redenen om de Galaxy Tab te verkiezen boven de iPad

De Samsung Galaxy Tab zal binnenkort te koop zijn en van de iPad zijn al miljoenen exemplaren verkocht. Zal het Samsung lukken de eerste iPad killer te worden?

Ondanks de hogere prijs van de Galaxy Tab zijn er toch een aantal features die het verschil kunnen maken in de consumentenmarkt.


1. De grootte
De Galaxy Tab heeft een 7 inch scherm tegenover een 9,7 inch voor de iPad. Daarmee is de Tab groot genoeg om toch functioneel te zijn, maar klein genoeg om mee te dragen en wordt daarmee een grote smartphone.

2. Gewicht
De iPad is redelijk zwaar met 700 gram, terwijl de Tab maar de helft weegt. Ook een voordeel bij het mobiele gebruik en het lezen van bijvoorbeeld boeken of magazines. Hij wordt simpelweg minder snel te zwaar.

3. SD memory kaart
Ondanks het feit dat de Tab in twee modellen komt; 16Gb en 32Gb, terwijl de iPad ook nog een 64Gb brengt, is de Tab uitbreidbaar met een SD kaart. Met kaarten van 64 of 128 Gb die binnenkort op de markt komen streeft hij de iPad op geheugengebied en qua uitbreidbaarheid voorbij.

4. Camera's
De Tab heeft twee camera's aan boord. Eentje achterop en een Front facing camera. Hoewel de nieuwste generatie iPad deze ook zal gaan krijgen is dit nu een pre op de Tab.

5. Flash
Apple heeft haar positie tegenover Flash de afgelopen tijd versoepeld, maar er is nog steeds geen Flash player opgenomen in iOS. Voor degenen die Flash belangrijk vinden voor een goede webervaring is de Tab de machine die je moet gebruiken.

6. RAM
De Tab heeft 512Mb aan RAM geheugen en dat is twee keer zoveel als de iPad. Of dit zo zal blijven in de 2e generatie is de vraag. De iPhone 4 heeft nu ook al 512 Mb RAM en de iPad zal hier wel bijtrekken. Nu echter nog een punt voor de Tab.

7. Multitasking
Android heeft echte multitasking. Nu in iOS 3.2.2 is er geen multitasking op de iPad mogelijk, anders dan met een jailbreak en de eigen iPod app. Ook wanneer in november iOS 4.2 uitkomt zal de multitasking een pseudo multitasking zijn dat niet zo robust is als Android op de Galaxy Tab.

Conclusie:
Zal de Galaxy Tab een echte iPad killer worden? Het zou kunnen zijn dat, net als in de smartphonenmarkt, er meer Android machines verkocht worden als iPhone's, maar daarmee zal er volgens mij altijd een tweedeling blijven tussen de Android aanhangers en de Apple fanboys. Ik zal er in ieder geval mijn iPad niet voor inruilen...no way.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

1 opmerking:

  1. Mooi stuk, las hier ook al een vergelijking tussen beide tablets: http://www.samsunggalaxytablet.nl/vergelijking/samsung-galaxy-tab-vs-apple-ipad/

    K zou ook eerder voor de Galaxy Tab kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen