woensdag 18 augustus 2010

Star Walk: app aan het einde van nieuwe iPad Ad video

Ik ben de app Star Walk wel eens tegengekomen, maar had er nooit echt aandacht aan besteedt, totdat hij verscheen aan het einde van de nieuwe iPad reclame video.

Daar is een iPad te zien die tegen de nachtelijke sterrenhemel wordt gehouden en werkt als een soort augmented reality waarbij de namen van de sterrenbeelden worden getoond. Geweldig mooi, want wij niet astronomen kijken naar de sterren en kunnen hooguit de Poolster, Grote Beer en Kleine Beer duiden.

Ik heb de app gedownload en uitgeprobeerd. Bij het opstarten wordt een display getoond, na het toestaan van het vaststellen van je locatie, wanneer de zon, maan en andere planeten opkomen en onder gaan.Maar er is meer. Je kunt als tijdreiziger terug in de tijd door bij het tonen van de sterrenhemel jaar, maand, dag en uren aan te passen en zo de stand van de sterren observeren op het moment van je geboorte.Helaas is het nu bewolkt, maar de komende dagen als het 's nachts helder is, ga ik toch eens op ontdekkingstocht uit en hoop nu toch eens de planeten te kunnen herkennen met mijn eigen ogen.

Oh ja, op de achtergrond speelt een rustgevend astral muziekje, maar dat kun je ook uitzetten.

De prijs van €3,99 is volgens mij iets te hoog om het maar even te proberen, maar het toont wel de onbegrensde mogelijkheden van de iPad. Verkrijgbaar voor de iPad voor €3,99 in de iTunes Appstore, maar ook voor de iPhone voor €2,39.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

1 opmerking:

  1. BlueHost is ultimately one of the best web-hosting company with plans for all of your hosting needs.

    BeantwoordenVerwijderen