woensdag 18 augustus 2010

Appstore directeur heeft eigen Fart apps te koop

Wired.com heeft ontdekt dat de directeur van de Apple iTunes AppStore, Philip Shoemaker, via zijn bedrijf Gray Noodle, een aantal scheten en urineer apps in de AppStore te koop heeft, waaronder Animal Farts.

Dat is toch op zijn minst opmerkelijk voor de man die eindverantwoordelijk is voor het afwijzen van ongepaste apps en het acceptatie beleid voor apps.

De social networking profielen van hem zijn verwijderd, maar doken in archieven toch op. Volgens een woordvoerder van Apple is er niets aan de hand. De apps zijn geschreven, ingediend en goedgekeurd voordat Shoemaker Apple medewerker werd. En dat is toegestaan binnen de Apple policy.

Apple heeft Shoemaker juist aangenomen vanwege zijn programmeerervaring met apps en zijn kijk op zaken. Andere Apple medewerkers hebben bevestigd tegenover Wired dat het Apple medewerkers niet is toegestaan eigen apps in de Appstore toe te voegen zonder directiegoedkeuring en dat apps gepubliceerd voor indiensttreding gewoon mogen blijven staan.

Toch blijft het opmerkelijk dat Apple de niet zo kuise apps van de directeur laat staan, terwijl andere, vergelijkbare apps om deze reden nu worden geweigerd...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten