zaterdag 21 augustus 2010

SpaceShuttle zgan, gratis af te halen

Het klinkt als een misplaatst zoekertje, maar is absoluut geen grap. NASA gaat drie uitgefaseerde SpaceShuttles gratis weggeven. Er zijn alleen drie criteria waar de ontvanger aan moet voldoen:

1. Je moet een gekwalificeerd instituut zijn. Er zijn er momenteel 21 in de running, waaronder Kennedy Space Center, het Smithsonian Institution's National Air and Space museum.

2. Je moet beschikken over een geschikte hal met air conditioning om de ruimteveteraan te huisvesten. Oh ja, je moet ook over een grote deur beschikken want hij kan op geen manier uit elkaar.

3. Het is handig als je een vliegveld in je achtertuin hebt, want de SpaceShuttle zal op de rug van een aangepaste Boeing 747 worden ingevlogen en dat gaat, incl. reparaties achteraf, ongeveer 28,8 miljoen dollar kosten.

Voldoe je aan die eisen, dan heb je op dit moment 13,68% kans dat je er één krijgt toegewezen door NASA. Er is echter nog een maar...het Huis van Afgevaardigden moet de toewijzing door NASA goedkeuren, dus een lobby in Washington is ook nog een extra vereiste.

Een toewijzing buiten de VS is nagenoeg ondenkbaar gezien het patriotisme rondom de SpaceShuttle.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten