zaterdag 14 augustus 2010

Nu worden ook al auto's gehacked!

Na het hacken van snelwegborden en andere wegbewijzerings- systemen, zijn nu de auto's zelf aan de beurt. Een team van universiteits onderzoekers is er in geslaagd in het waarschuwings- systeem van auto's te komen via de draadloze banden- spanningsmeters. Het tijdvak van de carhackers komt er aan.

Een en ander is nog niet zo makkelijk. Moderne luxe auto's hebben een ingewikkelde electronica. Met ongeveer 4 km aan bedrading en 100 miljoen regels aan software code. Dat is ongeveer 5x zo veel als de F35 Joint Strike Fighter!

De onderzoekers vonden geen groot open systeem, maar zodra ze de geheime klopcode kenden, liet het testsysteem hen gewoon binnen. Het testteam zond fake waarschuwingsmeldingen van 40 meter afstand naar een auto die 90km reed en meldde een platte band.

De auto doet normaal een reset van de waarschuwingen na een stop, maar na een aantal dagen was het ze gelukt om permanent een boodschap te laten zien op het dashboard.

Als je nu denkt 'dat ga ik ook proberen', kom je bedrogen uit. De apparatuur die werd gebruikt kost ongeveer $1500 en het vereist zeer veel ervaring in coderen en security dat dit niet voor iedereen is weggelegd.

Het van afstand openen van een auto is een stuk gemakkelijker en wijder verbreidt. Dat ondervond ook David Beckham. Zijn auto werd al drie keer gestolen met behulp van een laptop.

De code van een draadloos of keyless entry systeem hoeft maar een aantal keren te worden opgevangen, waar, na het decoderen van de sleutel, een eigen signaal kan worden verzonden.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten