zaterdag 14 augustus 2010

Hoe 16 jarige zijn idool Steve Jobs kopieert

Zijn naam is Christian Owens, een Britse tiener van 16. Hij kreeg zijn eerste computer toen hij 7 jaar oud was. Drie jaar later kreeg hij zijn etste Mac en leerder hij zich zelf webdesign.

Vier jaar later, toen was hij 14, startte hij zijn eerste bedrijfje, Mac Bundle Box, een website in Apple design waar Mac software in een bundel voor een veel lagere prijs werd aangeboden in een beperkte tijd.

De software had een waarde van ca €400 en werd aangeboden voor een tiende van die prijs. En dat niet alleen. Er zaten ook pakketten bij die pas werden unlocked als er een bepaald aantal mensen de box kochtten. Mond op mond reclame deed de rest.

In de eerste 2 jaar verdiende hij zijn eerste miljoen en gaf ook nog aan liefdadigheidsinstellingen. Maar dat was niet genoeg voor Owen. Hij begon een nieuw bedrijf voor online adverteren genaamd Branchr. Hiermee distribueert hij inmiddels 300 miljoen advertenties per maand op 17.500 websites en verdiende $800.000 in het eerste jaar.

Inmiddels verschaft hij werkgelegenheid aan 8 volwassenen inclusief zijn 43 jarige moeder. Waar hij over tien jaar staat weet Owen nog niet. Hij heeft ondertussen al een ander bedrijf gekocht, want hij investeert het geld weer in zijn bedrijven.

Zijn grote voorbeeld is Steve Jobs en op de vraag wat de sleutel van zijn succes is antwoord hij: ' Die is er niet, gewoon hard werken, toewijding en de drive hebben om iets geweldigs neer te zetten.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten