zondag 18 juli 2010

FaceTime komt beschikbaar op de iPad

Volgens een bron kort bij Apple komt de nu exclusief voor iPhone 4 videochat FaceTime in september naar de iPad en andere iOS apparaten.

Technisch gezien heb je om FaceTime mogelijk te maken alleen een Apple ID (lees e-mailadres) nodig om een FaceTime sessie mogelijk te maken. Anderen kunnen dan met je in contact treden alsof ze een telefoonnummer bellen.

Om een FaceTime sessie aan te kondigen gebruikt Apple push berichten. Zo weet de iPad gebruiker dat er iemand belt, zonder een telefoonnummer, maar wifi verbinding is wel nodig.

Er zijn echter nog een aantal kleine details die moeten worden opgelost. Zo heeft de iPad geen camera en kan nu video en audio worden ontvangen en alleen audio gezonden worden. Er zouden camera add-ons komen van derden die ook de videocomponent regelen.

De FaceTime feature zal pas beschikbaar komen met de release van iOS 4.1 en deze staat pas in september gepland. Of dan ook een nieuwe iPad generatie zal worden gepresenteerd in andere formaten en met camera is nog onduidelijk.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten