maandag 26 juli 2010

Apple Taiwan maakt foutje met nieuwe Mac mini

Oops, foutje bedankt zullen ze bij Apple in Taiwan denken. Bij de publicatie van de nieuwe Mac mini in de Apple Store in Taiwan werden per abuis de prijzen meer dan de helft te laag weergegeven. In plaats van NT$47.000 werd een prijs van NT$19.000 voor het instapmodel getoond.

Tegen die prijs kochten een onbekend aantal natuurlijk massaal in. Maar Apple draaide of de orders terug of vroeg om te leveren tegen de juiste prijs. Een aantal heeft al aangegeven hier geen genoegen mee te nemen en eist levering voor de geoffreerde prijs en dreigen met rechtszaken.

De Taiwanese Consumentenbond heeft al laten weten dat Apple moet leveren tegen de aangeboden prijs als een gebruiker een overeenkomst heeft gesloten. Apple heeft nog niet officieel gereageerd, maar kan beter de consumenten tegemoet komen.

In 2009 speelde een soortgelijk probleem bij Dell. Zij kregen later van de overheid een boete van $1 miljoen wegens het nalaten van het adequaat compenseren van gedupeerde kopers.

Naar verwachting zal Apple daarom een excuus aanbieden aan de kopers en een compensatie in de vorm van iTunes vouchers of korting aanbieden.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten