vrijdag 4 juni 2010

Steve, we have a problem!

Eén van de beste eigenschappen van de iPad is het ogenblikkelijk herkennen van de scherm oriëntatie. Om dit mogelijk te maken zijn er drie gyroscopen ingebouwd die de richting en de snelheid van die beweging meten hoe de iPad gehouden wordt.

Dit werkt allemaal prima op aarde, maar wat als de iPad wordt meegenomen in de Spaceshuttle om wat tijd door te brengen in de ISS? Zal de iPad ook werken in de ruimte? Met die brandende vraag zaten ook de redacteuren bij het Zwitserse tv programma Einstein TV.

Daarom namen ze hun splinternieuwe iPad mee op een zogenaamde zero G vlucht, waar door parabool stijg en daalvluchten gewichtloosheid wordt nagebootst. En wat blijkt: de iPad raakt totaal van slag en draait volledig het scherm verkeerd. Pas als de zwaartekracht haar werk weer doet komt de iPad ook weer met beide benen op de grond en draait het scherm in de correcte stand.

De conclusie dat de iPad niet geschikt is voor ruimtevaart is wat overdreven, maar de kreet " Steve, we have a problem" is wel spitsvondig.- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten