woensdag 28 april 2010

StumbleUpon: ouderwets websurfen










Als je het hedendaags internet vergelijkt met zeg eens 15 jaar geleden dan valt 1 ding op: vroeger kwam je vaker onverwachte en interessante websites tegen. Tegenwoordig, door de kracht van Google, vind je bijna altijd meteen dat wat je zoekt. Dat is jammer, toch? Nu krijg je via sociale media als Twitter en Youtube de links die hot zijn franco aan huis geleverd.

De oude tijden kun je laten herleven door gebruik te maken van StumbleUpon, vrij vertaald: tegenaan lopen. Ik kom de service nu pas tegen bij het aanbod aan iPad apps, terwijl er toch wereldwijd bijna 10 miljoen leden zijn.
Niet alleen op de iPad of iPhone kun je StumbleUpon gebruiken, maar ook op je pc of Mac. Als plugin voor internet exploder of FireFox, maar ook gewoon in je browser.

Als je je aanmeldt maak je een keuze uit interesse gebieden en krijg je willekeurige (Engelstalige) websites te zien die door leden zijn aangereikt en gewaardeerd. Tot op heden ben ik nog geen troep tegen gekomen, maar bevalt het niet, dan druk je weer op de knop en verschijnt de volgende pagina.

Op de iPad versie kun je meteen de link twitteren door een koppeling met je Twitter account. Ook kun je aangeven of je iets goed of slecht vindt of de link via de email versturen.

Naast de gewone websites kun je ook gebruik maken van video.stumbleupon, waar je video's krijgt voorgeschoteld die aan je profiel voldoen. Helaas werkt dit niet op de iPad, omdat ze voor de weergave van de video's flash gebruiken.

Wil je die ouderwetse surfervaring herleven, ga dan naar http://www.stumbleupon.com/.


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad


Geen opmerkingen:

Een reactie posten