dinsdag 20 april 2010

De verloren iPhone 4G klucht gaat verder

How Apple Lost the Next iPhoneNiemand zal ontgaan zijn dat de door Gizmodo voor $ 5.000 gekochte iPhone een prototype is van de in juni te lanceren 4e generatie iPhone. Apple heeft inmiddels Gizmodo een brief gestuurd met de vraag het rechtmatige eigendom (niet iPhone) terug te geven. Gizmodo heeft de brief en ook het antwoord gepubliceerd. Wat de rest van de Apple community Gizmodo kwalijk neemt is dat ze ook de persoonlijke gegevens van de Apple medewerker openbaar hebben gemaakt die de iPhone heeft verloren. De 'vinder' heeft, toen de iPhone nog gewoon werkte, zijn identiteit achterhaald via het Facebook profiel op de iPhone. Niet alleen de naam, foto, maar ook zijn auto en huis zijn met beelden uit Google Streetview gepubliceerd. 
Het antwoord aan Apple van Brain Lam, de editor van Gizmodo die de iPhone in bezit heeft, is zelfs schofferend. Hij vraagt onder andere de Apple baas, die hij met de voornaam aanspreekt,  niet al te streng om te gaan met 'the kid' die de telefoon verloren heeft. 'The kid' is 27! Nu hebben ze met behulp van het Twitterprofiel van de arme medewerker zelfs de omstandigheden waaronder de iPhone verloren is gegaan achterhaald. Het was zijn verjaardag die hij in de bar met vrienden en collega's onder het genot van veel Duits bier vierde...Dat is het bitterste biertje uit zijn leven geworden.
Ondanks het gezag dat Gizmodo heeft waag ik te betwijfelen of ze bij de volgende Apple keynote nog een uitnodiging krijgen en zelfs denk ik dat Brian Lam als 'persona non grata' bij Apple te boek komt te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten