dinsdag 23 februari 2010

iPad geeft verborgen geheimen prijs

Met de ontrafeling van de laatste versie van de software ontwikkelkit (SDK) voor de iPhone en iPad worden langzamerhand steeds meer nog niet eerder door Apple getoonde functie's zichtbaar. Of deze in de eerste versie van de iPad worden toegepast is nog ongewis. Volgens Engadget zou er naast Video chat ook lokale opslag van data, locatie gebaseerde reclame in Maps en ondersteuning van handschriftherkenning bij het toetsenbord verwerkt worden. Deze laatste toepassing is in eerste instantie bedoeld voor talen zoals Chinees en Japans, maar kan ook gebruikt worden om te tekenen. 


Al eerder zijn afbeeldingen vertoond van leveranciers van reserve onderdelen, waar zowel de nieuwe voorkant van de iPhone 4G en ook de iPad is voorzien van een cameravoorziening aan de voorzijde. Apple's ingebouwde webcam op de iMac's en MacBook's wordt vergezeld door een klein lampje die brandt als de camera actief is. Op de titelfoto is een dergelijk lampje te zien met een groter zwart rondje links ernaast. Dit zou kunnen duiden op een iPad met camera, maar het kan net zo goed zijn dat dit zwarte rondje een infrarood sensor is en dat het lampje erbij gephotoshopt is. 


Bij het uitkomen van de iPad 3G versie eind april zal het wel blijken. Op de iPad wifi versie die eind maart uitkomt wordt geen camera verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten