dinsdag 23 februari 2010

Hoe vertroetel je de iPhone batterij?

De batterij van je iPhone is het hart van je speeltje. Letterlijk een hart, want het vraagt een goede behandeling en bescherming voor een lang leven. Sterker nog, als je iPhone een probleem heeft met zijn batterij, kan je dat veel geld kosten. Omdat de batterij niet zelf vervangen kan worden door menigeen, ben je afhankelijk van telefoonreparatie bedrijven, waarbij je de iPhone ook nog eens tot drie weken moet missen.


Redenen te over om er eens bij stil te staan. Ondanks het feit dat de lithium-ion batterijen een lange levensduur hebben en hoge prestaties leveren, maar ook alleen als je een paar simpele regels in acht neemt.


- De op het oog meest onschuldige is het feit dat je de iPhone niet te ruw moet behandelen en vaak moet laten vallen. In eerste instantie denk je dan aan het fragiele scherm, maar je batterij krijgt ook een optater.


- Vermijdt vochtige en warme plaatsen. Laat de iPhone zeker niet in de zon liggen, ook de witte...Hoge temperaturen vernielen de mogelijkheid tot ionisatie van de batterij. Kamertemperatuur is dan ook het beste.


- Laat de batterij in ieder geval één keer per maand helemaal leeglopen, totdat hij vanzelf uitschakelt. Dan pas weer helemaal tot 100% opladen. Dit houdt de ionen in beweging en fit voor het opslaan van maximale energie.


- Wifi, maar ook bluetooth slurpen stroom. Schakel deze dan ook uit als je ze niet gebruikt.


- Laadt de iPhone niet op met opladers in de auto met opladers van derden. Deze zijn onnauwkeurig bij het laden en daarbij kan de stroomsterkte enorm variëren tijdens het rijden.


Deze opsomming is niet compleet, maar dit zijn de belangrijkste dingen die je kunt doen om je batterij en je iPhone in optimale conditie te houden voor jarenlang plezier.

1 opmerking: