zondag 24 oktober 2010

PadPressed rip off of het geld waard?

Vandaag een interessant bericht over PadPressed gelezen op verschillende sites. Padpressed is een WordPress plugin van $49 die je site een FlipBoard look en feel geeft. Maar is het die prijs waard?...

Het idee is goed, maak van je WordPress blog artikelen een magazine in dezelfde stijl als de FlipBoard app op de iPad. De ontwerper, Jason L. Baptiste, maakt handig gebruik van HTML 5 om hetzelfde blader effect te maken als FlipOver.

Daar is hij redelijk goed in geslaagd, sterker nog, het lijkt een exacte kopie van FlipBoard en dan $49 vragen, waarbij het origineel gratis is? Omdat er al een discussie op Twitter over gaande was heb ik die Jason een aantal vragen gesteld.

Waarvandaan die hoge prijs, geen trailversie beschikbaar en geen echte voorbeelden van sites die zijn plugin gebruiken. Daarnaast de vraag wat FlipOver er van vindt dat hij pure plagiaat pleegt en er dan zoveel geld voor vraagt.

Binnen een half uur had ik, grotendeels, antwoord op mijn vragen van Jason. Hij geeft aan dat ze een tamelijk grote klantenkring hebben die echt betalen. En dat in zijn business model geen ruimte is voor trailversies omdat anders zijn business zeer snel uiteen zou vallen. Ook refereert hij naar de demo sites, 2, op de site.

Verder geen woord over FlipBoard...Op zijn eigen site www.jasonlbaptiste.com is de plugin ook opgenomen en als ik die open op de iPad snap ik waarom er geen trailversie is..

Op de openingssectie na, die 1 op 1 is nagebouwd van FlipOver, zijn de andere secties vrij saai. Steeds dezelfde layout, 1 bericht breed met foto, dan 2 berichten en dan 3 berichten zonder foto. Elke volgende pagina is een herhaling. In landscape loopt de site al niet meer lekker en blijft het bladeren al hangen...

Wie deze plugin koopt doet er zijn bezoekers en zijn beurs geen plezier mee, sterker nog, ik denk dat binnen afzienbare tijd de advocaten van FlipBoard aan de deur van Jason B. staan...

- Geschreven met BlogPress voor iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten