zaterdag 16 oktober 2010

Nieuwe 'universele' jailbreak in de maak

Een nieuwe dag, een nieuwe iOS exploit. Musclenerd, Dev Team lid, heeft vandaag via twitter bekendgemaakt dat ze een nieuwe methode hebben gevonden om alle firmwares te jailbreaken met een A4 chip...


Hij geeft niet veel details prijs, maar dat zou betekenen dat zowel de iPhone 4, de iPad, iPod Touch 4G en de AppleTV 2 ermee gejailbreaked kunnen worden. Hij zal gebruikt gaan worden samen met de exploits uit limera1n, pwnagetool en comex hacks voor een untethered jailbreaktool.

Door de hack zullen volgens Musclenerd ook toekomstige A4 iDevices zoals de iPad 2 en de iPhone 5 gejailbreaked kunnen worden.

Morgen komt de nieuwste versie van het DevTeam, pwnagetool uit. Deze jailbreak zal het mogelijk maken om de iPhone 4 te jailbreaken op 4.1, met behoud van de te unlocken baseband, maar ook voor de beta 3 versie van iOS 4.2.

Deze laatste heb ik sinds vandaag op mijn iPad staan en ik moet zeggen dat het een hele vooruitgang is sinds 3.2. Multitasking en eindelijk folders. Helaas werkt de AirPlay nog niet zoals het hoort, maar het ikoontje is al aanwezig in de iPod app en laat ook zien dat er gestreamd wordt naar de AppleTV 2, maar er komt nog niets aan.

Morgen de jailbreak op 4.2 beta uitproberen en dan heb ik ook weer de Cydia apps terug...

- Geschreven met BlogPress voor iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten