donderdag 21 oktober 2010

MacBook Air krijgt eerste update en mist flash

Nadat gisteren de nieuwe MacBook Air's in twee formaten zijn uitgekomen, vandaag al de eerste update van Apple. Daarnaast is bij het testen gebleken dat Apple niet meer automatisch Adobe's Flash player installeert...

De patch voor alle MacBook Air's moet een problemen met de grafische kaart oplossen die ontstaan na het bekijken van een trailer in iMovie. Het scherm bevriest namelijk compleet. Ook wordt het probleem opgelost dat ontstaat als de Air is aangesloten en dan in sluimertoestand gaat, hij wordt niet meer wakker.

Na de iPad is nu ook Mac OS X aan de beurt om het vanuit de doos zonder flash te moeten doen. Apple installeert niet meer de Flashplayer van Adobe, maar dat is gemakkelijk te herstellen. Bij de eerste de beste website met flash wordt gevraagd of je de ontbrekende Flashplayer wil installeren. Wat Apple hier mee denkt te bereiken is niet duidelijk, maar het lijkt op Adobe pesten.

Bij analyse van informatie van de Lion versie van OS X is ook gebleken dat Apple ook Java niet meer zal ondersteunen. Dit bleek uit een update voor Java die Apple gisteren uitbracht en waar melding werd gemaakt van het feit dat in toekomstige versies van OS X er geen Java ondersteuning meer zal zitten ingebakken op kernel niveau.

De Leopard en Snow Leopard versies zullen tot end of life voorzien blijven Worden van updates. Er is nu al een waarschuwing van Apple dat apps die zullen worden aangeboden in de nieuwe Mac App Store die gebruik maken van Java zullen worden geweigerd. Net als flash is Java al jaren een doorn in het oog van Apple vanwege de vele security lekken die er steeds opnieuw weer ontdekt worden.

- Geschreven met BlogPress voor iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten