vrijdag 1 oktober 2010

Jailbreak AppleTV 2 verloopt voorspoedig

Ondanks het feit dat de AppleTV 2 pas kort in handen is van de hackers, zijn de vorderingen die toto op heden zijn gemaakt fenomenaal. De jailbreak is nog lang niet gereed voor een publieke release, want met de huidige stand heb je er ook nog weinig aan.
Ok, de 'iPad in een doos' ligt open, maar voor nu is er maar 1 app die gestart kan worden, namelijk Lowtide, de Front Row userinterface van de nieuwe AppleTV. Het zal niet lang duren voordat de hacking community een mogelijkheid vindt om apps toe te voegen en draaiend te krijgen


Veel is er dan op het eerste gezicht niet te zien in de demo video van de jailbreak, maar schijn bedriegt. Het biedt ons een inzicht in de methode waarmee de SHAtter jailbreak ook op de iPhone gaat werken.


In de video is te zien dat de AppleTV is gerestored met een, via pwnagetool aangepaste en met behulp van de SHAtter exploit geinjecteerde IPSW. Het is wel duidelijk dat de jailbreak, die vermoedelijk zaterdag of zondag beschikbaar komt, geen userland jailbreak a la jailbreakme.com zal zijn. 


Ik vermoed dat je een via pwnagetool aangepast IPSW van iOS 4.1 zult moeten rstoren in DFU modus, waarbij de baseband van 4.01 of 4.02 gespaard wordt om de latere unlock via ultrasn0w mogelijk te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten