woensdag 6 oktober 2010

GreenPois0n jailbreak vertraagd, maar met baseband protectie

De afgelopen wekkend verwachtte jailbreak voor IOS 4.1 voor iPhone 4 heeft vertraging opgelopen zoals MuscleNerd, één van de leden van het DevTeam, in een tweet bevestigd.

De reden is het ondersteunen van het bewaren van de baseband van versie 4.01 en 4.02 om de UltraSn0w unlock te kunnen behouden bij upgrade naar iOS 4.1.


Dat is op zich goed nieuws. Een ander, minder goed, bericht voor de gebruikers van Installous is dat het ChronicDevteam tegen illegale software is en daarom heeft besloten dat hun SHAtter jailbreak het niet meer toestaat om gekraakte apps te installeren na de jailbreak.

Er zit een grote kans van waarheid in dit bericht, maar andere DevTeams zullen het hier waarschijnlijk weer niet mee eens zijn en een aangepaste versie zullen leveren.

Recentelijk is het jailbreaken door een Bill in de VS als legaal bestempeld, met die restrictie dat het downloaden en kijken van films vanuit Peer-to-Peer bronnen wel illegaal is, evanals het gebruik van illegale, gehackte of gekraakte software.

Ben je afhankelijk van een unlock, let dan goed op dat je, als GreenPois0n uitkomt de baseband bewaard en niet klakkeloos doet updaten naar de 4.1 versie. Gebruik je Installous of AppSync om apps eerst uit te proberen voordat je ze koopt? Let dan op de aanwijzing in de jailbreak of dit al dan niet wordt geblocked.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

1 opmerking: