maandag 18 oktober 2010

Er moet meer illigale software, films en muziek op iPad volgens China

De Chinezen hebben er geen problemen mee dat de iPad in hun land wordt gefabriceerd, maar ze hebben een probleem met het feit dat je moet betalen voor apps, films en muziek. Zo was recentelijk een artikel te lezen in de officiële krant van de Chinese regering...

De Stem van het Volk, de officiële stem van de Chinese Communistische Partij printte een artikel waar de auteur een aantal nadelen noemde van de iPad. Zo kun je er geen illigale software installeren, je kunt geen gratis muziek downloaden en je moet betalen voor films om ze te kunnen kijken.

Het is een zeldzaamheid dat een populair product als de iPad wordt bekritiseerd in een officieel overheidsorgaan voor het feit dat het niet illegaal te gebruiken is. Het artikel geeft weer eens aan hoe anders de perceptie in China is en dat is tegendraads met de Westerse doelstelling van het kapitalisme.

Met één artikel wordt de geloofwaardigheid van de Chinese overheid ongedaan gemaakt van haar strijd tegen het beschermen van het intellectuele eigendom van westerse bedrijven. Illegaal kopiëren is één van de redenen dat westers bedrijven huiverig zijn hun producten op de Chinese markt te brengen, terwijl de meeste producten er toch geproduceerd worden.

Heel slecht kan de Stem van het Volk de iPad toch niet vinden. Ze hebben een eigen iPad app in de App Store en die kost? Niets dus...lang leve het communisme..

- Geschreven met BlogPress voor iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten