dinsdag 26 oktober 2010

Einde Microsoft in zicht?

Vorige week trad de Chef Software Architect, Ray Ozzie, bij Microsoft af uit zijn functie. Deze week schreef hij een artikel waarin hij waarschuwt voor het feit dat het einde in zicht is voor de manier waarop Microsoft zaken doet...

Ondanks alle markten waarop Microsoft zich de afgelopen 20 jaar begaf zijn er maar twee zo succesvol dat ze bijdragen aan de enorme winsten van het bedrijf, namelijk Windows en Office.

Volgens Ozzie zijn beide platforms te complex geworden om te onderhouden en te gebruiken. Dit verklaart de inhaalrace van Microsoft op het gebied van mobiele telefoons en tablets. Ondanks dat Ozzie Microsoft prijst voor de voortgang die ze hebben geboekt met online diensten als, Live, Office 365, Sharepoint en andere, waarschuwt hij voor de schaarse mogelijkheden die er nu nog zijn voor Microsoft, vooral op de mobiele markt.

Hij prijst andere bedrijven voor de snelle en innovatieve wijze waarop ze reageren op snel veranderende markten zonder ze met naam te noemen. Facebook, Apple en Google zijn echter onmiskenbaar te herkennen in de voorbeelden die hij noemt, waarvan hij vindt dat Microsoft de voorbeelden moet volgen.

Wellicht te laat, zal de mastodont van de industrie het tij intern en extern nog kunnen keren? Ik denk het wel, maar dan moet er wel het een en ander op de schop intern, anders zullen ze zich moeten schikken in de rol van volgers...

- Geschreven met BlogPress voor iPad

1 opmerking:

  1. Als ik zie wat OSX Lion kan, en ik versteld sta van de Google software op mijn smartphone en dan kijk naar bijvoorbeeld Microsoft Vista bij een vriendin op de pc dan kan ik maar 1 ding concluderen dat het Bill Gates tijdperk ten einde is. Of zei moeten echt met iets innovatiefs komen waar ook een Apple liefhebber het water van in de mond loopt.

    BeantwoordenVerwijderen