maandag 25 oktober 2010

Benchmarks: MacBook Air vs MacBook Pro

GeekBench.com heeft de nieuwe MacBook Air kunnen benchmarken tegenover de oude Air's, de MacBook Pro's en de iPad. De 11.6 inch Air mag dan wel klein en plat zijn, maar is geen partij voor de veel hoger geklokte Pro's...

De verhoogde snelheid van de NVidia videokaarten is nog niet in de tabel opgenomen, anders waren de verschillen nog groter geweest.

Zoals verwacht performt de 13.3 inch Air op 80% van de Pro 13.3 inch, waarmee het een acceptabele vervanger is voor iemand die een iets kleinere en lichtere Pro zoekt.

De 11.6 inch is een heel ander verhaal...Of je ziet hem als een veel kleinere en tragere MacBoom Pro die wel sneller is dan een iPad, of je ziet hem als uitgebreide iPad vervanger. Daarbij betwijfel ik of de 11.6 inch Air een volwaardige laptopvervanger zal zijn. Voor rekenintensieve taken is ie toch echt onderbemeten.

Prijstechnisch en qua performance ben je volgens mij beter uit met een MacBook Pro 15 inch als je zou willen gaan voor een Air 13.3 inch. Maar dat betoog heb ik al eerder gemaakt...

- Geschreven met BlogPress voor iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten