maandag 25 oktober 2010

Amazon verkoopt 2 keer meer ebooks dan analoge boeken

Van Amazon zul je nooit exacte cijfers over verkoopaantallen of omzet krijgen, ze praten altijd in relatieve cijfers. Zo maakten ze vandaag bekend dat er van de nieuwste Kindle, in de drie maanden dat ie te koop is, al meer exemplaren verkocht zijn dan zijn voorganger in het feestkwartaal 2009...

Ze verwachten voor de komende feestmaanden nog hogere verkopen. Zo meldt de Jeff Bezos marketingmachine ook nog in een persbericht dat er in de eerste 9 maanden van 2010 drie keer zoveel electronische boeken zijn verkocht dan de eerste 9 van 2009. Zo groeide de eBooks markt in de VS, van januari tot september, met maar liefst 193%, waarbij de Kindle markt nog een grotere groei doormaakte.

Voor het eerst in de historie van de eBooks werden er in een ongedefinieerde periode in de top 10 bestsellers 2 keer zoveel eBooks verkocht dan dezelfde titels in hardcover en paperback samen.

Zoals ik ook al eerder schreef; iPad en eBook readers worden de Kerst en Sint hit van 2010. Heb jij je verlanglijstje al gemaakt?

- Geschreven met BlogPress voor iPad

1 opmerking: