woensdag 27 oktober 2010

256GB SSD USB upgrade voor MacBook Air

De Taiwanese firma Photofast heeft al een geweldige upgrade gereed voor de vorige week gepresenteerde MacBook Air waarmee het maximum aan SSD schijfcapaciteit kan worden verdubbeld tot 512GB...

De nieuwe Air gebruikt SSD flash geheugen als harde schijf en is na de aanschaf niet te upgraden. Photofast plant daarom externe upgrades in de grootte 64GB / 128GB / 256GB en belooft hogere lees en schrijf snelheden dan het interend Apple SSD en daarmee een performance boost van maar Lieftinck 30%.

Ze bieden zelfs de mogelijkheid om de langzamere interne SSD om te vormen tot USB opslag, waarbij de externe Photofast USB stick als primaire harddisk fungeert.

Deze laatste optie lijkt mij vloeken in de kerk...wie gaat er nu het slimme design van de MacBook Air verpesten met een lelijke externe harddisk? Als extra opslag voor mediabestanden is nog daaraantoe, maar je gaat dat ding toch niet permanent gebruiken!

Over de prijs is nog niets bekend, maar reken maar op een paar honderd dollar voor de 64GB versie. SSD flash geheugen is schaars met Apple als 's werelds grootste afnemer van het spul...

- Geschreven met BlogPress voor iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten